Fudbaleri Juventusa (Reuters)
Fudbaleri Juventusa (Reuters)

Juventus prvi put izveo tešku artiljeriju, srpski napadači bez sreće, VAR u centru pažnje

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 20:02

Stara dama savladala Fiorentinu

Sredina je februara, a Juventusov trener Maks Alegri je tek večeras imao prvi put priliku ove sezone da počne utakmicu sa napadačkim trilingom Di MarijaKjezaVlahović. Izveo je Juve tešku artiljeriju i na jedvite jade savladao Fiorentinu – 1:0.

Mogla je Stara dama i ranije da reši pitanje pobednika ali sreća nije bila saveznik Dušana Vlahovića kojem je gol za 2:0 poništen zbog milimetarskog ofsajda. Ta sreća je na kraju okrenula leđa i Fiorentini koja je u 90. minutu izjednačila lepim golom Kastrovilija ali je i njemu VAR poništio pogodak zbog ofsajda.

Izabrane vesti

Uprkos atmskom napadau, u centru pažnje od Juventusovih igrača na poečtku meča je bio Filip Kostić. Posle petanesteak minuta igre je promašio dobru šansu, a posle 25 još bolju. Kjeza je centrirao, Milenković se okliznuo što je iznenadilo Vlahovića koji nije dobro reagovao i lopta je došla na drugu stativu gde je bio Kostić. Ali volej Šumadinca je išao pravo u golmana Teraćana.

Konačno, u 34. minutu jedan od brojnih Di Marijinih centaršuteva na drugu stativu je krunisan golom. Rabio je tukao glavom, Teraćano odbranio ali je video tehnologija ipak pokazala da je lopta prešla gol-liniju.

Fiorentinin plan je bio da se osloni na brzinu navalnih igrača pa je počela sa Ikoneom, Gonzalesom i Kuameom u napadu, bez klasičnih napadača poput Jovića i Kabrala. I umalo da Ikone donese ekspresno izjednačenje ali je Lokateli sa dve herojske intervencije spasao Bjankonere.

Igrao je Juve opreznije u drugom poluvremenu i tražio gol kojim će ‘ubiti’ utakmicu. Delovalo je da ga je našao posle sat vremena. Vlahović je izašao sam na golmana i lako ga matirao. Ali VAR je reagovao i pokazao da se Srbin nalazio u milimetarskom ofsajdu…

Vlahović je izašao u 65. minutu a u istom momentu je Fiorentinin trener poslao na teren Luku Jovića. Viola je ulaskom Srbina promenila stil igre i napadanja, a Jović je posle desetak minuta imao najbolju šansu za goste na meču. Odlično je skočio i udario loptu glavom posle centaršuta Biragija ali je ona zamalo prošla pored stative.

Krenuli su gosti na sve ili ništa i poslali loptu u mrežu Juventusa kada je Kastrovili sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora u 90. minutu ali je i ovaj gol poništio VAR zbog ofsajda. Opet opravdano…

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Milan - Torino 1:0 (0:0)

/Žiru 62/

Subota

Empoli - Specija 2:2 (0:2)

/Kambijagi 71, Vinjato 90+4 - Verde 25pen, 31/

Leče - Roma 1:1 (1:1)

/Ibanjez 7ag - Dibala 17pen/

Lacio - Atalanta 0:2 (0:1)

/Zapakosta 23, Hojlund 65/

Nedelja

Udineze - Sasuolo 2:2 (2:2)

/Udogi 1, Bijol 28 - Enrike 6, Perez 45+1ag/

Bolonja - Monca 0:1 (0:1)

/Donati 25/

Juventus - Fjorentina (1:0)

/Rabio 34/

20.45: (1,18) Napoli (7,25) Kremoneze (15,0)

Ponedeljak

18.30: (1,90) Verona (3,60) Salernitana (4,50)

20.45: (8,00) Sampdorija (4,40) Inter (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luka JovićAdrijen RabioDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara