Haland i Ronaldo (Foto: AFP)
Haland i Ronaldo (Foto: AFP)

Juventus sanja: Reši se Ronaldove astronomske plate i dovedi Halanda

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 09:55

Real Madrid je zainteresovan, ali finansijske prepreke su ogromne

Brak Juventusa i Kristijana Ronalda preti da se završi razvodom. Stara dama “uzela“ je Portugalca sa namerom da prekine prokletstvo Lige šampiona i donese "ušatog" u Torino prvi put još od 1996. godine, ali je od njegovog dolaska doživljavala samo razočarenja. Štaviše, nijednom nije bila ni blizu zacrtanog cilja. U prvoj Ronaldovoj sezoni eliminisana je u četvrtfinalu, prošle i ove u osmini finala, mnogo ranije nego što je prethodnih godina bez njega. I svaki put od objektivno slabijih rivala od sebe. Prvo od Ajaksa, potom od Liona i sada Porta.

A kako saradnja nije protekla po planu, želja za rastankom je obostrana. Neće je naravno nijedna forsirati kako bi, u slučaju da do nje ne dođe, ostale u dobrim odnosima, ali i Juventus i Ronaldo, piše ove srede Tutomerkato, imaju razloge zbog kojih bi želeli da dalje nastave drugim putem.

Izabrane vesti

Šampion Italije prvenstveno finansijski. Jer Ronaldova plata na bruto nivou godišnje olakšava godišnji budžet Juventusa za 64.000.000 evra (Portugalac ima još godinu ugovora) što je ogromna suma čak i u normalnim okolnostima, a posebno u doba pandemije korona virusa, koju leta 2018. godine u Torinu nisu mogli da predvide.

Ronaldo je s druge strane, ističe Tutomerkato, sve više frustriran Juveovom nemoći da napravi iskorak u Evropi i veruje da bi mu ostanak u Torinu umanjio šanse da u poslednjim godinama karijere osvoji još koji trofej Lige šampiona ili Zlatnu loptu. Stoga je, pisali smo već o tome, svom agentu Žoržu Mendešu zadao zadatak da mu pronađe sredinu u kojoj će to moći da ostvari. U prvi mah iskočile su tri opcije: Real Madrid, Mančester Junajted i Pari Sen Žermen.

(2,50) Čelsi (2,95) Atletiko Madrid (3,20)

Poslednja dva još uvek nisu pokazala posebno interesovanje niti je Mendeš stupio u kontakt sa njima, ali su iz Reala s druge strane saslušali, zabeležili i uzeli vremena da se preračunaju. Blankosi su zainteresovani, Zinedin Zidan je dao zeleno svetlo, a Florentino Perez se ne protivi, i prva prepreka je preskočena. Međutim, tu dolazimo do one najbitnije – Ronaldove plate. Jer u trenucima kada dugogodišnjem kapitenu Serhiju Ramosu za produžetak ugovora nudi smanjenje plate od deset odsto, nezamislivo je da bi Real pristao na teret težak 31.000.000 evra godišnje. U najboljem slučaju, napominje Tutomerkato, Blankosi su spremni da ponude Portugalcu nešto manje od 20.000.000 evra, odnosno deset odsto manje od onoga što je imao u Realu. Pride bi pokušao i da smanji Juventusov zahtev od 29.000.000 evra na ime obeštećenja.

U Juventusu čekaju i nadaju se, mada su svesni da je operacija teško izvodljiva. Ali, ukoliko se završi uspešno, znatno bi popravila finansijsku situaciju u klubu i istovremeno otvorila prostor za Juventusov san – Erlinga Halanda. Još jedna gotovo nemoguća misija, s obzirom na to da Norvežanin već ima gomilu udvarača – od Reala, koji bi se u slučaju Ronaldovog dovođenja isključio iz trke, preko mančesterskih klubova do Čelsija. Morao bi Juve ponovo da istrese kesu kako bi pobedio finansijski moćne Engleze, što će biti vrlo, vrlo teško.

Samo, bilo je i leta 2018. u Ronaldovom slučaju, pa se ipak dogodilo...

------------------------------------------------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

JuventusKristijano RonaldoReal MadridErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara