Samir Nurković (desno), napadač Kajzer Čifsa (©AFP)
Samir Nurković (desno), napadač Kajzer Čifsa (©AFP)

Južna Afrika: Orlandu fali bod, Nurković se oprašta od Kajzera?

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.06.21. | 10:58

Poslednje kolo šampionata rešiće pitanje putnika u Kup konfederacija i ko će uz Blek Leopardse da se preseli u niži rang

Sezona u Južnoj Africi završava se danas. Ostalo je još dve nedoumice pred poslednjih 90 minuta. Mamelodi je dominirao, lako odbranio tron, a u Ligu šampiona plasirao se i drugoplasirani Amazulu koji s klupe predvodi nekadašnji legendarni fudbaler ove zemlje Beni Mekarti.

Za treće mesto i plasman u Kup konfederacija, drugorangirano takmčenje u Africi, borba se vodi između Orlanda i Golden Erousom, s tim da su Prirati iz Johanesburga na bod do overe međunarodnog takmičenja. Orlando ima tri boda više od konkurenta i danas (15.00) ne bi trebalo da ima problem proitv Madživandile, osvajača Kupa Južne Afrike koji je pre tri dana obezbedio opstanak.

Izabrane vesti

U elitnoj ligi Južne Afrike, u slučaju da timovi imaju isti broj bodova odlučuje gol-razlika. Ona je trenutnio na strani Golden Erousa, ekipe iz Durbana. Ako Orlanda bude poražen, onda bi Golden Erous u slučaju pobeda nad Stelenbošom mogao do željene treće pozicije.

15.00: (1,72) Orlando (3,40) Madživandila (4,90)

Ključa i na dnu. Jedan putnik u niži rang je poznat, a to je Blek Leopards, a o drugom se bitka vodi između Čipa Junajteda, Stelenboša i Maricburga. U najgorem položaju je Čipa koja mora da pobedi nezaintersovani Supersport, ali i da čeka kikseve rivala, odnosno poraze Stelenboša u Durbanu protiv Golden Erousa ili neuspeh Maricburga protiv vicešmpiona Amazulua. Četa Benija Mekartija pre tri dana je obezbedila drugo mesto i neće imati motiv u Pitermaricburgu protiv domaćina Maricburg Junajteda kome treba bod da bi overio ostanak u eliti.

15.00: (2,60) Maricburg (3,00) Amazulu (2,75)

Kajzer Čifsi su se plasirao u polufinale Lige šampiona posle eliminacije Simbe iz Tanzanije, ali u domaćim okvirima je razočarao. Tim iz Johanesburga je prošle sezone bio vicešampion, a sada je tek deveti. Za ovaj tim igra nekadašnji omladinac Partizana Samir Nurković. Iskusni napadač rođen u Tutinu prošle sezone je postigao čak 14 golova i imao šest asistencija, ali u ovom šampionatu produktivnost mu je opala. Postigao je četiri pogotka i imao isto toliko asistencija u ovom šampinatu, ali je bio junak pobede nad Simbom u četvrtfinalu Lige šampiona kada je dva puta zatresao mrežu tanzanijskog tima u prvom meču.

15.00: (1,60) Mamelodi (3,70) Kejptaun Siti (5,40)

Iskusni srpski napadač je na meti bogatog egipatskog Piramidsa i možda bi ovog leta mogao da napusti tim iz Johanesburga. Za njegove usluge se interesuju i Kuvajt Siti i Aba iz Saudijske Arabije. Njemu ugovor ističe naredne godine i Kajzer može da očekuje obeštećenje za srpskog globtrotera.

JUŽNA AFRIKA 1 - 30. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

15.00: (2,70) Blek Leopards (3,05) BF Seltik (2,60)

15.00: (2,80) Galaksi (3,10) Kajzer Čifs (2,50)

15.00: (1,60) Mamelodi (3,70) Kejptaun Siti (5,40)

15.00: (2,60) Maricburg (3,00) Amazulu (2,75)

15.00: (1,72) Orlando (3,40) Madživandila (4,90)

15.00: Čipa Junajted - Supersport

15.00: Golden Erous - Stelenboš

15.00: Svelous - Baroka

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna Afrika 1Južna AfrikaAfrikaKajzer ČifsOrlando PajretsSamir NurkovićMamelodi SandaunsAmaZulu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara