Beni Mekarti (©AFP)
Beni Mekarti (©AFP)

Južna Afrika: Poslednja šansa za Orlando

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 12:04

Tim iz Johanesburga mora da pobedi Amazulu ako želi da se uključi u borbu za drugo mesto

Mamelodi je tri kola pre kraja šampionata Južne Afrike obezbedio titulu, a do kraja sezone velika bitka vodiće se za drugo mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona. Trenutno je na toj poziciji Amazulu. Na kormilu tima iz Durbana sedi nekadašnji legendarni fudbaler Beni Mekarti. Najbolji igrač Južne Afrike u ovom miilenijumu napravio je lepu karijeru u Evropi. Ovaj napadač nosio je dres Ajaksa, Selte, Porta, Blekberna, Vest Hema, a onda se 2011. godine vratio u otadžbinu gde je u Orlando Pajratsu okačio kopačke o klin pre osam godina. U Belgiji je počeo trenersku karijeru 2015. godine kao pomoćni trener Sint Trojdena, da bi od 2017. do 2019. godine preuzeo Kejptaun Siti. Od decembra prošle godine na klupi je Amazulua.

Tim iz Durbana ima četiri boda više od Golden Erousa, a sedam od današnjeg rivala Orlanda koji ima meč manje. Tim iz Johanesburga prošle nedelje je doživeo katastrofu u Kazablanki. Radža je pobedila Pirate sa 4:0 u revanšu četvrtfinala Kupa konfederacije, drugorangiranog takmičenje na tlu Afrike.

Izabrane vesti

Orlando je prošle sezone bio treći i izborio je Ligu konfederacija. Ne može da se pohvali dobrom formom. Slavio je samo jednom na četiri utakmice. Amzulu je bio u seriji od tri pobede, ali je prošle nedelje na svom terenu neočekivano poražen od Baroka (0:1) i izgubio priključak za Mamelodijem koji je odbranio titulu u Južnoj Africi.

17.00: (2,10) Orlando (3,25) Amazulu (3,35)

Amazulu je prošle sezne jedva izborio opstanak u elitnoj ligi, pa bi drugo mesto na kraj sezone bio fantastičan uspeh za izabranike Benija Mekartija. Najbolji strelci tima iz Durbana ove sezone su Lehlohonolo Mahoro i Luvujo Memela sa po osam golova.

Na kormilu Orlanda je nemački stručnjak Jozef Cinbauer. Sa šest golova prvi strelac tima je Malile Vinsent Pule sa šest golova, jedan više od Čegofatsa Mabase. U prvom delu šampionata u Durbanu nije bilo pobednika u meču ovih timiova - 1:1. Mahoro je postigao gol za Amazulu, a Mango za Pirate.

Kada igraju ovi klubovi ne dolazi veliki broj golova. Na tri prethodne meča bilo je 0-2. Orlando je drugi najbolji domaćin sa 26 bodova. Doživeo je samo jedan poraz i to od šampiona Mamelodija početkom meseca (0.3). S druge strane, Amazulu je drugi najbolji gost. Sakupio je 25 bodova, a ima pet vezanih pobeda na strani, od toga čak četiri puta je bilo 1:0.

JUŽNA AFRIKA 1 - 28. KOLO

Sreda

Blek Leopards - Kajzer 2:1 (1:1)

/Tutlva 44, 64 - Kastro 10/

Mamelodi - Supersport 3:1 (3:0)

/Maboe 32, Modiba 40, Zvane 44 - Mokoena 86/

Četvrtak

17.00: (2,10) Orlando (3,25) Amazulu (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AfrikaJužna Afrika 1Orlando PajretsAmaZulu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara