Navijači Radža Kazablanke (©Reuters)
Navijači Radža Kazablanke (©Reuters)

AFRIKA: Mekarti vodi Amazulu u Ligu šampiona, Radža napada Vidad, lopta se kotrlja u Etiopiji, Keniji, Egiptu...

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 08:46

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Fasil Kenema je osvojila titulu u šampionatu Etiopije. Ima čak 13 bodova više od Etiopije Bune. Sebeta je na četvrtom mestu, a vezala je tri uzastopne pobede. U prvom delu šampionata nije biolo pobednika u duelu ovih timova - 1:1. Prethodne dve utakmice Sebete i Fasila su završene remijima.

AFC LEOPARDS - MATARE JUNAJTED, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Leopards je na trećem mestu šampionata Kenije i do kraja sezone će se boriti za titulu. Matare Junajted je na poslednjem mestu sa samo osam bodova. Leopards je bez poraza šest utakmice, a gosti nisu slavili devet mečeva. U prvom delu sezone Leopards je slavio sa 3:0. Tri vezane utakmice protiv Matare Junajted rešili su Leopardi u svoju korist.

ORLANDO PAJRATS - AMAZULU, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Amazulu je ove sezone bio najbliži pratilac šampiona Mamelodija. Tim iz Durbana predvodi s klupe legenda južnoafričkog fudbala, nekadašnji napadač Porta Beni Mekarti. Domaćin želi da zadrži drugo mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona. Orlando hvata poslednji voz za drugo mesto. Mora da pobedi danas na svom terenu u Johanesburga ako želi sa Amazuluom i Golden Erousom da se umeša u borbu za plasman u elitni rang afričkog fudbala.

ABIJA VORIORS - AKVA JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Ukoliko pobedi Abiju Akva će se izjednačiti na čelu tabele šampionata Nigerije sa Kanoom. Domaćin je u donjem delu tabele, sa samo bodom u prethodna dva kola. Akva je u seriji od 12 utakmica bez poraza. Nije izgubuila tri i po meseca. Poslednje dve utakmice Akva je slavila protiv Abija sa 2:1.

ENUGU - JIGAVA, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Enugu je na sedmom mestu u prvenstvu Nigerije sa 34 boda, 10 manje od lidera Kanoa. Domaćin je samo jednom poražen na poslednje četiri utakmice. Jigava je u donjem delu tabele, ali je bez poraza već četiri kola. Enugu je vezao tri pobede protiv današnjeg rivala i to bez primljenog pogotka.

ZAMALEK - SC ISMAILI, 21.00

(Fudbal, Kup Egipta)

Egipatski velikan Zamalek lider je šampionata ove zemlje ispred branioca krune i prvaka Afrike Al Ahlija. Tim iz Kaira u osmini final Kupa Egipta čeka Isamaili koji je, takođe, u odličnoj formi. Pobedio je šest od sedam poslednjih utakmica. Zamalek je bez poraza na prethodnih devet mečeva.

ČABAB MOHAMEDIJA - RADŽA KAZABLANKA, 22.30

(Fudbal, Maroko 1)

Radža Kazablanka se bori za titulu u Maroku sa Vidadom i FAR Rabatom. Slavni tim iz ove afričke države gostuje Čababu koji se bori za opstanak. Radža je vezala dve pobede i to bez primljenog gola. Tim iu Kazablanke je na poslednjih 180 minuta postigao šest golova, a prošle nedelje je u Kupu konfederacije na svom terenu pregazio Orlando iz Johanesburga sa 4:0. U prvom delu sezone Radža je pobedila Čabab sa 1:0 pogotkom Rahimija.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara