Fudbaleri Mamelodija (u žutim dresovima) blizu titule (©Reuters)
Fudbaleri Mamelodija (u žutim dresovima) blizu titule (©Reuters)

Južna Afrika: Sve je spremno za slavlje u Pretoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 10:25

Mamelodi bi u slučaju pobede protiv gradskog rivala Supersporta, tri kola pre kraja obezbedio odbranu titule

Šampion Južne Afrike Mamelodi Sandauns na pragu je odbrane trona. Prošle sezone je tim iz Pretorije završio kao prvi sa samo dva boda više od Kajzera, a u ovom šampionatu bio je ubedljiv. Tri kola pre kraja ima sedam bodova više od najbližeg pratioca Ama Zulua, tima iz Durbana koji s klupe predvodi nekadašnji napadač Porta Beni Mekarti.

Mamelodi danas (17.00) na svom stadionu Lukas Masterpisis Moripe dočekuje Supersport. U slučaju trijumfa ttitula bi bila obezbeđena. Atmosfera u lideru šampionata Južne Afrike je naelektrisana posle ispadanja iz Lige šampiona. U dvomeču četvrtfinala Al Ahli je bio bolji sa ukupnim rezultatom 3:1. Posle poraza u Kairu sa 2:0 u revanšu je bilo 1:1, a meč je ostao u senci nedoličnog ponašanja navijača Mamelodija koji su vređali trenera gostujeućg tima Pitsa Mosimanea, nekadašnjeg trenera tima iz Pretorije.

Izabrane vesti

On je s Mamelodijem osvojio čak 13 trofeja, ali navijači su mu to zaboravili i dočekali ga zvižducima što je iznerviralo trofejnog trenera šampiona Afrike Al Ahlija. Uteha za ispadanja iz elitnog takmičenja je viđena kruna u domaćem prvenstvu. Mamelodi je u seriji od tri pobede u nacionalnom prvenstvu, a mreža lidera se nije zatresla već četiri kola, još od 25. aprila kada je tim iz Pretorije poražen na svom terenu od vicešampiona Kajzera sa 2:1

17.00: (1,73) Mamelodi (3,40) Supersport (4,80)

Gradski rival Supersport je u vrhu, na šestom mestu i još ima šanse da skine s treće pozicije Golden Erous i da se plasira u Kup konfederacija, drugorangiranog takmičenja na tlu Afrike. Supersport je u seriji od četiri meča bez poraza. Posle tri vezana remija protekle nedelje je pobeđena Čakuma sa 1:0.

Najbolji strelac Mamelodija ove sezone je reprezentativac Namibije Peter Šalulile sa 11 golova, tri manje od najubojitijeg golgetera lige, Bredlija Groblera iz Supersporta. Efikasan u redovima lidera je i vezista Temba Zvane sa devet pogodaka.

15.00: (3,35) Blek Leopards (3,25) Kajzer (2,10)

Koliko je lider dominantan ove sezone u Južnoj Africi govoroi podatak da je postigao najviše golova - 41, a primio je najmanje u ligi, samo 13 na 26 mečeva. U prvom delu šampionata mreže se nisu tresle u duelu gradskih rivala. Kada igraju timovi iz Pretorije ne dolazi veliki broj golova u poslednje vreme. Na dve prethodne bilo je 0-1, a samo je jednom na sedam utakmica bilo je tri ili više golova.


tagovi

Južna Afrika 1Južna AfrikaMamelodi Sandauns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara