Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Kad nema Imobilea čitav teret na Sergeju, Milan pod pritiskom

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.01.23. | 11:15

Utorak u Seriji A

Neobično je da se Kalčo igra utorkom, ali navijači imaju čemu da se raduju. Lacio dočekuje Milan i oba tima su pod pritiskom. Domaći žele da dođu do pozicija koje znače Ligu šampiona, a gosti treba da odgovore na trijumf Napolija koji se na čelu tabele odmakao 12 koraka...

Zbog finala domaćeg Superkupa, neke utakmice su morale da budu odložene, a jedna od njih je i ona između Bjankočelesta i Rosonera. Branilac titule prvaka Italije se u poslednje vreme mučio i njegov zaostatak u odnosu na Partenopejce je značajno porastao. Milanezi sada imaju težak zadatak da pobede na stadionu Olimpiko u Rimu. Lacio, takođe, nema impresivne rezultate, ali nalazi se u igri za plasman u elitno evropsko društvo i računa na tri boda kod kuće.

Izabrane vesti

Lacio je pobedio Sasuolo pre nedelju dana sa 2:0 u gostima. Pre toga, međutim, rezultati Bjankočelesta nisu bili baš optimalni. Doživeo je rimski klub dva poraza u gostima, od Juventusa 3:0 i Lečea 2:1, a onda se desio remi 2:2 kod kuće sa Empolijem.

I pored ta tri slabija izdanja tima

Mauricija Sarija, cilj Lacija ostaje isti, a to je mesto među četiri. Tim Milana ima bolju međusobnu ravnotežu, ali posebno na stadionu Olimpiko rimski tim je u stanju da pobedi svakoga. Milan je to poslednji put osetio u proleće 2021. kada je u Večnom gradu izgubio sa 3:0. Međutim, istina je da je od tada svaki put pobedio nebesko-plave.

"Nadam se da smo porasli. Možemo da se takmičimo sa bilo kim u jednoj utakmici, prošle godine je Milan bio jači, ali smo u poslednjoj utakmici igrali ravnopravno sa njim", smatra Mauricio Sari.

20.45: (2,85) Lacio (3,20) Milan (2,70)

Italijanski trener je ovih dana u žiži interesovanja Totenhema, koji se raspituje pod kojim uslovima bi mogao da ga privoli u London i zameni zemljaka Antonija Kontea. Kako će to da utiče na Sarijevu pripremu meča ostaće nepoznanica, ali sigurno je svestan da će se njegova ekipa boriti protiv aktuelnog prvaka Italije. I pored toga, poraz Orlova bio bi razočaravajući za domaće.

Forma Milana trenutno nije najbolja i to bi moglo da igra na kartu domaćeg tima. Rosoneri su dva puta izgubili ove sezone u ligi, eliminisani su iz Kupa Italije i podbacili su čak i u finalu Superkupa protiv Intera. Nerazuri su pobedili gradskog rivala sa visokih 3:0.

Nije iznenađujuće što je tim Milana kritikovan.


"Kritike su poštene jer su nastupi u ovom periodu daleko od naših očekivanja. Prirodno su visoki jer smo mi Milan", rekao je

Stefano Pioli u saopštenju za javnost, posle četiri uzastopna susreta u svim takmičenjima bez slavlja.

Sa pobedom u gostima nad Lacijem, Milan bi mogao da ponovo počne poteru za Napolijem, ali to neće biti lako.


"Lacio ima dobru sezonu i raste u odnosu na prošlu godinu, a vodi ga vrhunski trener. Znamo ih, dobro drže loptu i mogu brzo da napadnu. Oba tima će želeti da kontrolišu utakmicu, tako da moraćemo da budemo odlučniji i smeliji", rekao je trener Milana Pioli.

Lacio će biti oslabljen neigranjem najboljeg strelca Čira Imobilea, koji se ponovo povredio u prošlom kolu, i to je veliki udarac za ekipu. Od srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića Savića, strelca tri gola i najboljeg asitenta lige sa osam završnih dodavanja, će se očekivati više. Trener Sari neće imati na raspolaganju ni

Hila. Što se tiče Milana, ni on neće biti kompletan.

Ibrahimović je dugo odsutan, kao i Florenci, Menjan i Balo-Ture.

---------------

Sve utakmice italijanske Serije A ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

SERIJA A - 19. KOLO

Subota

Verona - Leče 2:0 (1:0)

/Depali 40, Lazović 54/

Salernitana - Napoli 0:2 (0:1)

/Di Lorenco 45+3, Osimen 48/

Fiorentina - Torino 0:1 (0:1)

/Mirančuk 33/

Nedelja

Sampdorija - Udineze 0:1 (0:0)

/Ehizibue 88/

Monca - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Kaprari 60 - Ferari 13/

Specija - Roma 0:2 (0:1)

/El Šaravi 45, Abraham 48/

Juventus - Atalanta 3:3 (2:1)

/Di Marija 25pen, Milik 34, Danilo 65 - Lukman 4, Mele 46, Lukman 53/

Ponedeljak

Bolonja - Kremonze 1:1 (0:0)

/Kirikeš 55ag - Okereke 50pen/

Inter - Empoli 0:1 (0:1)

/Baldanzi 66/

Utorak

20.45: (2,85) Lacio (3,20) Milan (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ALacioMilan

Obaveštavaj me

Lacio
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara