Komentari na vest

Kad su ovo preživeli valjda su zaslužil pehar: Sen Žiloaz igra protiv krvnika iz prošle sezone, ali mora da sačeka uslugu (VIDEO)

R

RUSG

pre 11 meseci

Pošto je Rojal Union Sen-Žiloaz završio sa 75 poena u regularnom delu sezone, a znamo da su se bodovi podelili na pola prilikom starta plej-of takmičenja, ova gorepomenuta ekipa je matematički posmatrano imala 37.5 poena na samom početku plej-of modela, iako su joj ipak iz tehničkih razloga poeni zaokruženi na 38 (što je isti slučaj i sa Genkom, jer je i Genk imao 75 poena po završetku regularnog dela sezone). Dakle, ako pogledate trenutni bilans na tabeli, videćete da je Rojal Antverp prvi, a Rojal Union drugi, iako obe ekipe imaju za sada po isti broj poena - dakle, po 46. Zašto je onda Rojal Union drugi? Zato što matematički ima 45.5 poena, i ovakva ga matematička računica direktno pozicionira na tabeli. Ovde uopšte nije upitan međusobni skor R. Antverpena i R. Uniona, niti njihova gol razlika, pa ni viši pozicioni plasman u regularnom delu sezone - već splet matematičke računice koja na kraju sezone umanjuje zaokružene (neparne brojeve poena iz regularnog dela sezone) brojeve za 0.5
K

Koja glupost

pre 11 meseci

Najgluplja stvar na svijetu je sistem sa polovljenjem bodova pred play off. Jer neparni broj bodova prepolovljen se zaokruzuje na vecu cifru. I kao rezultat toga je da su timovi poravnati na vrhu po broju bodova iako usg ima poraz manje i remi vise.
D

Dragolastuk

pre 11 meseci

Antverpen sigurno nece osvojiti titulu, ili gubi ili igra nerešeno, usg verovatno dobija, pita se i genk ukoliko usg remizirao, u slučaju poraza Antverpen sigurno treci i ostaje bez lige sampiona, moj tip je da USG uzima titulu,
v

vdv

pre 11 meseci

Po ovom tekstu sam zakljucio da su oni jedina dva tima koja se bore za titulu, onda pogledah tabelu i Genk je u igri, zasto ovde nije spomenut?
B

BGS

pre 11 meseci

Antverpenu pobeda ganataje naslov, dok je trenutno drugoplasiranom timu neophodan trijumf i kiks rivala. Ovo nije tacno! U slucaju istog broja bodova, bitna je pozicija na kraju regularne sezone, a tu je Union Saint-Gilloise u prednosti.
b

brt

pre 11 meseci

jeste tako gleda se regularni deo ne plej of,pa mocart je tako rekao proslo kolo a danas pisu drugacije.
R

RUSG

pre 11 meseci

Pošto je Rojal Union Sen-Žiloaz završio sa 75 poena u regularnom delu sezone, a znamo da su se bodovi podelili na pola prilikom starta plej-of takmičenja, ova gorepomenuta ekipa je matematički posmatrano imala 37.5 poena na samom početku plej-of modela, iako su joj ipak iz tehničkih razloga poeni zaokruženi na 38 (što je isti slučaj i sa Genkom, jer je i Genk imao 75 poena po završetku regularnog dela sezone). Dakle, ako pogledate trenutni bilans na tabeli, videćete da je Rojal Antverp prvi, a Rojal Union drugi, iako obe ekipe imaju za sada po isti broj poena - dakle, po 46. Zašto je onda Rojal Union drugi? Zato što matematički ima 45.5 poena, i ovakva ga matematička računica direktno pozicionira na tabeli. Ovde uopšte nije upitan međusobni skor R. Antverpena i R. Uniona, niti njihova gol razlika, pa ni viši pozicioni plasman u regularnom delu sezone - već splet matematičke računice koja na kraju sezone umanjuje zaokružene (neparne brojeve poena iz regularnog dela sezone) brojeve za 0.5 PS: Ne znam iz kog razloga moj komentar nije ovde zabeležen kao odgovor (već je ustvari objavljen kao singularni komentar)