Kadu Mendeš (©Reuters)
Kadu Mendeš (©Reuters)

Kadu Mendeš: Više bih voleo da Srbija osvoji Svetsko prvenstvo nego Mesi

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 18:46

Bivši fudbaler Crvene zvezde u razgovoru za Mozzart Sport kaže da bi uz njegov Brazil u osmini finala iz Grupe G voleo da vidi i Orlove

Nije Kadu Mendeš za četiri godine u Crvenoj zvezdi ostavio trag koji će se prepričavati generacijama, ali je sigurno mnogim navijačima među omiljenim strancima koji su nosili crveno-beli dres.

Prvi je internacionalac koji se duže zadržao u klubu, a kada je odlazio leta 2013. godine bio je najbolji strelac i strani igrač sa najviše nastupa u Crvenoj zvezdi. U 102 utakmice dao je 26 golova i asistirao za 14. Najznačajniji pogodak svakako je onaj u nadoknadi 142. večitog derbija, za pobedu crveno-belih 1:0 u Humskoj.

Izabrane vesti

Iz Beograda je prgavi Brazilac, uvek maksimalno motivisan da pobedi, otišao kao slobodan igrač, sa dva osvojena Kupa Srbije, u moldavski Šerif, zatim kratko igrao u Libanu, da bi karijeru završio na Malti 2019. godine. Iako se nije vraćao u posetu bivšem klubu, Kadu na društvenim mrežama redovno pokazuje da su mu crveno-bele boje ostale u lepom sećanju.

"Mnogo mi nedostaju Crvena zvezda i Beograd. Zbog velike udaljenosti nije lako doći, ali ako bi se ukazala šansa, odmah bih to učinio", kaže 36-godišnjak iz Andradine u Sao Paulu za Mozzart Sport.

Uprkos velikoj vremenskoj razlici, nekadašnji kreator igre crveno-belih trudi se da prati utakmice svog bivšeg kluba, a kako je trenutno u centru pažnje Svetsko prvenstvo u Kataru, Kadu pored Brazila navija i za Srbiju.

"Srbija je dobro igrala protv Brazila i Kameruna, ali je u drugoj utakmici naivno primila golove. Biće teško protiv Švajcarske, jer je meč jako bitan za obe ekipe, ali verujem da Srbija može do pobede".

Među reprezentativcima Srbije su dvojica Kaduovih bivših saigrača – Darko Lazović i Filip Mladenović.

"Čujem se ponekad sa Lazom preko Instagrama. Navijam za vašu reprezentaciju i voleo bih da vi budete ti koji će proći uz Brazil”.

Brazil je prvi kandidat za trofej. Protiv Orlova smo se uverili u to, mada su protiv Švajcarske, bez povređenog Nejmara u timu, Titeovi izabranici mnogo teže došli do tri boda.

"Nejmar je mnogo važan igrač za našu reprezentaciju. On je najbolji igrač Brazila i zato je bilo problema u igri protiv Švajcarske, ali bitno da je upisana pobeda. Ima još dobrih selekcija na turniru, ali mislim da Brazil ima najveće šanse za titulu”, ističe Kadu.

Posebna svetla ovogodišnjeg Mundijala uperena su ka Lionelu Mesiju. Argentinski as ima poslednju priliku da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri. Po mnogima, najbitniji da bi se izdvojio od ostalih velikana iz grupe najboljih fudbalera svih vremena, pre svih Pelea i Maradone.

"Ne bi bila šteta i da se to ne dogodi. Ja volim Mesija, ali više volim Brazil. Više bih voleo da Srbija osvoji Svetsko prvenstvo nego Mesi”, jasan je Kadu.



tagovi

KaduFK Crvena zvezdaKatar2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara