Foto: AFP
Foto: AFP

Kajaće se Milan što je pustio Haugea, revija bizarnih golova u Augzburgu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.08.21. | 17:20

Leverkuzen ubedljiv na gostovanju u Bavarskoj 4:1 (2:1)

Nije se Jens Peter Hauge dobrano ni navikao na Milano, a već je morao da ga napusti. Milan ga je doveo kao zalog za budućnost, ali je posle samo godinu dana digao ruke od njega, a da nije valjano ni ispitao njegove domete. I Norvežanin je odlučio da ih demonstrira na drugom mestu. Ajntraht je iskoristio situaciju, doveo ga za 7.000.000 (isprva na pozajmicu s obaveznim otkupom), a Hauge već sada čini sve da opravda uloženi novac i ubedi upravu Milana da se ogrešila o njega.

U trećem kolu Bundeslige i ujedno svom trećem nastupu za klub, Hauge je protiv Arminije postigao drugi gol u dresu Ajntrahta dovoljan međutim samo za bod - 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Novajlija u timu Olivera Glaznera - oslabljenog izostankom Filipa Kostića - krunisao je sredinom prvog poluvremena prvu pravu akciju domaćeg tima vrednu prvog trijumfa u sezoni. Ispratio je Hauge kratku kombinaciju saigrača u ofanzivi, potom i ubacivanje Erika Durma po desnoj strani, uvideo prazan prostor, pravovremeno se ubacio i precizno pogodio za vođstvo timu iz Frankfurta.

Bili su gosti na dobrom putu ka prvoj pobedi u sezoni, Kevin Trap je činio sve što je u njegovoj moći da do promene rezultata ne dođe, saveznik mu je petnaestak minuta pre kraja bila i stativa, međutim Patrik Vimer je ipak uspeo da pokvari prvo slavlje Orlova u novoj sezoni. Pet minuta pošto je ušao u igru 20-godišnji vezista je sačekao odbitak, opalio bez oklevanja i postigao golčinu vrednu trećeg uzastopnog remija Arminije.

Još interesantije bilo je u Bavarskoj, gde je Leverkuzen kao gost ubedljivo savladao Augzburga, a da su fudbaleri Bajera zapravo postigli samo dva gola!? - 4:1 (2:1).

Reviju bizarnih (auto)golova gledali smo na Augzburg areni. Fudbaleri domaćeg tima fokusiraniji su bili na gađanje svoju mreže nego protivničke, pa je Leverkuzen već u 14. minutu imao plus dva zavhaljujući greškama rivala. Prvo je Jago slabo igrao glavom, smestivši loptu iza leđa svog golmana Rafala Gikjeviča, da bi potom napadač Florijan Niderlehner na nesvakidašnji način lobovao saigrača među stativama u nameri da izbije loptu.

Isti fudbaler se na drugoj strani ubrzo iskupio zahvaljujući slaboj komunikaciji Mičela Bakera i Lukasa Hradeckog na isteku pola sata igre. Desetak minuta pre kraja meča Gikjevič je i sam zabrljao, Florijan Virc je kaznio njegovo zakasnelo istrčavanje, a prethodno je Patrik Šik ulepšao utakmicu prelepim pogotkom sa ivice šesnaesterca.


BUNDESLIGA – 3. KOLO

Petak

Borusija Dortmund - Hofenhajm 3:2 (0:0)

/Rejna 49, Belingem 69, Haland 90+1 - Baumgartner 61, Dabur 90/

Subota

Augzburg - Bajer Leverkuzen 1:4 (1:2)

/Niderlehner 30 - Jago 3ag, Niderlehner 14ag, Šik 75, Virc 81/

Arminija Bilefeld - Ajntraht Frankfurt 1:1 (0:1)

/Vimer 86 - Hauge 22/

Keln - Bohum 2:1 (0:0)

/Šaub 82, Lemperle 90+1 - Coler 90+4/

Štutgart - Frajburg 2:3 (2:3)

/Mavropanos 45, Al Gadiui 45+2 - Jeong Vu-Jeong 3, 9, Holer 28/

Majnc - Grojter Firt 3:0 (2:0)

/Lukoki 15, Salaj 18, Štoger 90+2/

Nedelja

15.30: (2,70) Union Berlin (3,15) Borusija Menhengladbah (2,70)

17.30: (3,30) Volfsburg (3,40) Lajpcig (2,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jens Peter HaugeBundesligaAjntraht FrankfurtBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara