Filip Kostić (Foto: Reuters)
Filip Kostić (Foto: Reuters)

Kostić uzeo stvari u svoje ruke: Odbio da trenira sa Ajntrahtom, želi samo u Lacio

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 20:54

Reprezentativac Srbije nije u timu za sutrašnji meč sa Arminijom

Kako stoje stvari, Filip Kostić je završio sa Ajntrahtom iz Frankfurta. Srpski fudbaler je odbio da trenira sa nemačkim timom, pa je tako izostavljen sa spiska igrača za meč trećeg kola Bundeslige u Bilefeldu. Iz Ajntrahta navode da je ugovorom vezan za klub do leta 2023. godine, ali jasno je da Kostić želi u Lacio.

Rimljani su odavno pokazali interesovanje za Kragujevčanina, a sada su se stvorili i potrebni uslovi za realizaciju transfera. Klub je prihvodovao 30.000.000 evra od prodaje Hoakina Koree milanskom Interu, a radi i na realizaciji transfera Mohameda Faresa - fudbalera kojeg bi Kostić trebalo da zameni u postavi Nebeskoplavih. On je pred vratima Đenove, koja će za njegove usluge platiti 7.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ipak, Frankfurt još nije prihvatio ponudu Lacija za usluge reprezentativca Srbije. Zbog toga je Kostić rešio da preuzme stvari u svoje ruke. Odbio je da prisustvuje treningu kluba pred utakmicu sa Arminijom, pa je klub i zvanično potvrdio da neće biti u protokolu za subotnji meč.

"Naravno da nas Filipov stav iritira. Znamo ga kao profesionalca čvrstog karaktera, tako da smo veoma iznenađeni njegovim ponašanjem, pogotvu jer je ugovorm vezan za klub i nismo dobili zvaničnu ponudu za njegove usluge. Niko nema pravo da vrši pritisak na Ajntraht iz Frankfurta", izjavio je sportski direktor Ajntrahta Markus Kroše za nemački Bild.

Na potezu je Lacio. Kostić je prva želja Mauricija Sarija za mesto uz levu aut liniju, ali prema pisanjima italijanskih medija, pripremljen je i "plan B". U pitanju je fudbaler Verone Matija Zakanji, kojem ugovor ističe na kraju sezone i procena je da bi njegova sloboda koštala ispod 10.000.000 evra.

Ranije se pisalo da bi Kostić u Lacio mogao da se preseli na jednogodišnju pozajmicu za 1.500.000 evra, uz obavezan otkup za još 22.000.000 evra. Srbinu je sledovao ugovor težak 2.200.000 po sezoni. S obzirom da zvanične ponude još uvek nema, makar tako tvrde iz nemačkog kluba, ostaje da se vidi da li je došlo do promene planova na Olimpiku.



tagovi

Filip KostićLacioAjntraht Frankfurtletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara