©AFP
©AFP

Kako se ovo dogodilo na Mundijalu? Kunde čitavo poluvreme igrao sa lančićem oko vrata

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.12.22. | 16:59

Nesvakidašnji propust venecuelanskog arbitra Hesusa Valensuele i njegovih pomoćnika

Nezapamćena situacija na utakmici osmine finala Svetskog prvenstva između Francuske i Poljske. Glavni arbitar Hesus Valensuela i njegovi pomoćnici napravili su veliki propust dopustivši Žilu Kundeu da praktično čitavo prvo poluvreme odigra sa lančićem oko vrata.

Prema pravilu 4 pravilnika Međunarodnog odbora fudbalske asocijacije (IFAB) igrač ne sme da koristi opremu ili da nosi bilo šta što može biti opasno.

Izabrane vesti

"Svaki komad nakita (ogrlice, prstelje, narukvice, minđuše, gumice, itd.) su zabranjeni i moraju biti uklonjeni. Upotreba trake za prekrivanje nakita takođe nije dozvoljena. Igrači moraju biti pregledani pre početka utakmice i zamenjeni pre nego što kroče na teren. Ako igrač nosi ili koristi nedozvoljenu opremu ili nakit, sudija mora da naredi igraču da:

- ukloni predmet

- napusti teren prilikom sledećeg prekida ukoliko igrač nije u mogućnosti ili ne želi da se povinuje", jasno piše u pravilniku.

Kunde se nije usprotivio, ali isto tako nije ni prijavio da igra sa lančićem oko vrata sve dok ga u 41. minutu jedan od pomoćnika nije zaustavio i naredio mu da ga skine. Nije na kraju krajevo to ni posao defanzivca Barselone. Valensuela i njegovi saradnici napravili su veliki propust i pitanje je da li će istog dobiti priliku da sude još neku utakmicu na Mundijalu.

Za to vreme navijači su na društvenim mrežama zbijali šale...



tagovi

Žil KundeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara