Kakvi su? Grozni

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.19. | 10:37

Ahmat i Orenburg zatvaraju 4. rundu Premijer lige Rusije. Oba tima imaju veoma loš start sezone

Kakvi su Ahmat i Orenburg u novoj sezoni Premijer lige Rusije najbolje opisuje mesto u kome će večeras međusobno da odmere snage - Grozni. Posle tri odigrana kola tim iz Čečenije je nešto uspešniji, jer je ostvario jedan trijumf, dok je Gazovik izgubio sve utakmice do sada. Prošle sezone je Orenburg na ovom gostovanju izvukao 1:1, ali je u u revanšu slavio Ahmat sa 3:1.

Vukovi su pobedom nad snažnim Krasnodarom započeli šampionat i činilo se da će ova ekipa barem na početku biti iznenađenje, ali su usledila dva duela u kojima su podbacili i doživeli poraze. U gostima Uralu je to bila baš loša predstava u kojoj su poraženi sa ubedljivih 3:0. I u prošlom kolu su gostovali i to Rubinu u Kazanju i odigrali su nešto bolje nego u Jekatarinburgu, međutim, opet su poraženi. Bilo je 1:0 i igrao je skoro isti sastav iz kojeg je izostao samo Damijan Šimanski, a igrao je Mihail Gaščenkov. Oporavio se iskusni veznjak Denis Glušakov i mogao bi da se nađe u sastavu.

Izabrane vesti

Loše je počela nova sezona za Orenburg i to pošto je u prošloj bio jedno od prijatnih iznenađenja, s obzirom da je osvojio sedmo mesto. Izgubila je ekipa Vladimira Fedotova prva tri duela, s tim da je u prva dva meča igrala na strani. Nisu to bila nimalo lagana gostovanja, s obzirom na to da su igrali protiv Rostova i CSKA, a oba puta je rezultat bio 2:1. U oba meča su gubili sa 2:0, pa su onda uspevali da stignu do počasnog gola, dok su u prošlom kolu dočekali aktuelnog prvaka Zenit i izgubili su sa 2:0. Presekao ih je gol koji su primili već u prvom minutu, a sada bi osveženja u timu trebalo da budu Vadim Afonin i novajlije Georgi Zotov i Artjom Galadžan. Prva napadačka opcija Orenburga je srpski internacionalac Đorđe Despotović, koji je zasad jednom pogodio metu.

PREMIJER LIGA RUSIJE - 4. KOLO:

Subota
Ural – Rostov  2:2 (1:0)
/Panjukov 14, Iljin 81 – Šomurodov 67, Sigurdarson 85/

Krila Sovjetov – Lokomotiva  1:2 (0:1)
/Sobolev 88 – Smolov 15, Krihovijak 94/

Spartak – Dinamo  0:0

Zenit – Krasnodar  1:1 (0:0)
/Dzjuba 91 – Kosta ag 80/

Nedelja
Tambov - Arsenal 0:1 (0:0)
/Lutsenko 13/

Rubin - CSKA 0:1 (0:1)
/Čalov 42/

Soči - UFA 0:0

Ponedeljak
19.00:  (2,05) Ahmat  (3,20)  Orenburg (4,00) 

Foto: Shutterstock / Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara