Kamp Nou ostaje prokleta avlija za Simeonea čak i kada Barsa odigra „čolovski“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 18:31

Katalonci i matematički overili plasman u Ligu šampiona

Bila je Barselona u neprijatnom nizu od tri utakmice bez postignutog gola, rizikovala da izjednači negativan rekord kluba ali je proradila u derbiju protiv Atletika. Demonstrirala je kako je u ovoj sezoni napravila bodovnu zalihu za titulu.

Katalonci su minimalcem (1:0) savladali Madriđane i napravili još jedan veliki korak ka šampionskom peharu. Bodovna prednost je opet dvocifrena, a matematički je Blaugrana obezbedila i plasman u Ligu šampiona. Tek drugi klub u Evropi posle Crvene zvezde kojem je to pošlo za rukom.

Izabrane vesti

Atletiko sa Čolom Simeoneom na klupi nije pobedio Barselonu ni u 16. meču zaredom. Neverovatno da argentinski stručnjak ne može da nađe pobednički recept za Kamp Nou. Pa čak i kada odigra ravnopravan meč sa Kataloncima. A danas je bio makar ravnopravan. I imao dobre šanse da pobedi. Barsa ga je srušila njegovim receptom... Dovoljna je bila jedna ubitačna kontra. Doduše, bilo je i sreće u nekim situacijama da se ne zatrese Ter Štegenova mreža. Ali je i sebični Levandovski mogao da sve reši mnogo pre poslednje sudijskog zvižduka.

Više problema u sastavu tima zbog povređenih i suspendovanih je imao Simeone nego Ćavi pošto nije mogao da računa na Depaja, Kondogbiju, Ljorentea i Mandavu. U Barsinom timu nije bilo duže odsutnih Dembelea, Kristensena i odnedavno povređenog Roberta. Ali se zato makar na teren posle duge pauze vratio Pedri i ušao sa klupe da poveže redove. Ćavi je krenuo sa Feranom Toresom u startnih 11 posle duže vremena i pogodio, dok je Simeone opet ostavio Moratu među rezervama.

Atletiko je mogao da ima start iz snova ali je Grizman u prvom minutu pogodio prečku posle greške Busketsa. Madriđani su agresivnije ušli u utakmicu, tandem KoreaGrizman je pravio ozbiljne probleme domaćoj odbrani i Barsa je proigrala tek posle dvadesetak minuta kada je zapretio Tores. Utakmica je išla u smeru koji više odgovara Simeoneu nego Ćaviju. Atletiko je posle pola sata imao veliku šansu kada je Ter Štegen jednom od odbrana sezone zaustavio silno motivisanog Grizmana da se osveti bivšem klubu.

Besprekorno je funkcionisala defanziva Atletika sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena kada je sevnula fatalna kontra Barse. Rafinja je prebacio loptu na drugu stranu do Toresa koji je dobrom varkom tela isfintirao Atletikove defanzivce. Mada se mora priznati da su Savić i Himenez iznenađujuće neiskusno reagovali u toj situaciji ostavili Toresu čist šut. Momak iz Valensije je naciljao po zemlji i možda iznenadio Oblaka koji je takođe mogao bolje u toj situaciji... Bio je to prvi gol Barselone posle pet sati i 34 minuta fudbala bez postignutog pogotka. Gol možete da pogledate OVDE.

Zasluženo ili ne, Barsa je otišla na poluvreme sa vođstvom i u mnogo boljem raspoloženju nego rival. Barsa je nešto bolje otvorila drugoi deo igre, zapretila preko Levandovskog i Toresa, ali je i Atletiko bio opasan. Barsin verovatno budući igrač Karasko je pravio veliko probleme Alonsu i Baldeu. Ćavi je morao da reaguje, uveo je Pedrija i Garsiju i od tada je domaći tim delovao stabilnije. Jeste Atletiko imao još jednu dobru šansu preko De Pola, ali mnogo bliža golu je bila Barselona. Gavi je zapretio dva puta, Rafinja jednom i onda je Levandovski promašio neverovatan zicer kada je bio užasno sebičan i nije dao loptu Rafinji ispred kojeg je bila prazna mreža. Situaciju možete da pogledate OVDE.

Imao je Poljak sreće da taj promašaj nije surovo kažnjen do kraja jer je Barselona dobro zatvorila sve prilaze golu i sačuvala minimalnu prednost.

 PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Espanjol - Kadiz 0:0

Subota

Osasuna - Betis 3:2 (3:1)

/Budimir 6, 11, Monkajola 41 - Miranda 16, Rodrigez 70/

Almerija – Bilbao 1:2 (0:1)

/Senteljes 90+2 – Niko Vilijams 9, De Markos 56/

Sosijedad – Rajo Valjekano 2:1 (0:0)

/Serlot 59, Ležen ag 82 – Palason 57/

Valjadolid – Đirona 1:0 (1:0)

/Monću 24/

Real Madrid – Selta 2:0 (1:0)

/Asensio 42, Militao 48/

Nedelja

Elče - Valensija 0:2 (0:2)

/Lino 19, Verdu 42ag/

Barselona - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

/Tores 44/

18.30: (2,45) Majorka (2,90) Hetafe (3,70)

21.00: (2,90) Sevilja (3,35) Viljareal (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Feran ToresRobert LevandovskiAntoan GrizmanDijego SimeoneMark Andre Ter Štegen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara