Kings Kangva (©MN Press)
Kings Kangva (©MN Press)

Kangva: Da me je zvao Zenit, prihvatio bih

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 21:22

Zvezdin vezista potvrdio da su ga zimus tražila Krila Sovjetov, ali da je odbio ponudu

Imala je Crvena zvezda prošle zime ponudu iz Rusije za Kingsa Kangvu, ali vezista iz Zambije nije želeo da se vrati u Rusiju. Krila Sovjetov su nudila 1.500.000 evra za transfer, međutim, dobila su odričan odgovor od igrača. Ipak, da je u pitanju bio Zenit, drugačije bi bilo...

Posle prijateljske utakmice srpskog i ruskog šampiona igrane ovog utorka u Sankt Peterburgu Kangva je otkrio da bi pristao na poziv Zenita.

Izabrane vesti

Da ga je bilo...

"Da, tačno je da sam imao ponudu Krila Sovjetov u januaru. Moja odluka je bila da ostanem u Srbiji, ali da me je zvao Zenit, došao bih", iskren je bio Kangva u izjavi za Sport Ekspres posle meča u kom je iznudio penal za pobedu crveno-belih 2:1.ž

Ističe afrički fudbaler da mu nedostaje Rusija, u kojoj je pre dolaska u Beograd nastupao tri godine za Arsenal iz Tule.

"U lepom sećanju mi je Arsenal. Otišao sam jer sam hteo da se razvijam i napredujem kao fudbaler, Bila je to ispravna odluka u tom trenutku".

Ipak, poredeći srpsko i rusko prvenstvo, Kangva prednost daje Premijer ligi.

"Mislim da je prvenstvo Rusije mnogo jače. Ima više jakih timova, bolje je".

Zanimalo je Ruse i kako se u Crvenoj zvezdi snašao njihov Jegor Prucev koji zbog lakše povrede nije igrao u današnjoj utakmici.

"On je odličan igrač koji se dobro razvija", utisak je Kingsa Kangve.


tagovi

Kings KangvaFK Crvena zvezdaZenit

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara