Žan Filip Kraso (©AFP)
Žan Filip Kraso (©AFP)

Kraso odbio i 40.000 evra mesečno; iz Zambije stiže u Beograd

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 14:00

Reprezentativac Obale Slonovače očekuje se početkom sledeće nedelje na pregledima u Crvenoj zvezdi

Uporan je Sent Etjen da zadrži Žan-Filipa Krasoa, ali 25-godišnji napadač iz Obale Slonovače želi iskorak u svojoj karijeri. I kao narednu destinaciju izabrao je Beograd, gde će umesto Lige 2 igrati Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom.

Boravili su čelnici crveno-belih prethodnih dana u Francuskoj kako bi utanačili i poslednje detalje dogovora sa Krasoom i, po pisanju tamošnjih medija, sve je završeno. Afrički fudbaler će se posle obaveza u reprezentaciji uputiti u Beograd i početkom sledeće nedelje obaviti lekarske preglede. Probao je Sen Etjen još jednom da ga privoli na ostanak, mesečnom platom od 40.000 evra, međutim, bez uspeha.

Izabrane vesti

Krasoa od Crvene zvezde čeka oko 600.000 evra na godišnjem nivou, ali i jaki bonusi za lični učinak u Ligi šampiona i Mozzart Bet Superligi.

Strelac 17 golova, uz 12 asistencija, prošle sezone trenutno se nalazi u Zambiji, gde će u subotu sa Obalom Slonovače igrati utakmicu kvalifikacija za Afrički kup nacija. Reč je o derbiju grupe u kojoj su još Komori i Lesoto, s tim da je Krasoova selekcija već obezbedila prolaz, ali ne i prvo mesto. Obala Slonovače dva kola pre kraja ima 10 bodova, Zambija je na 9, Komori imaju 3, a Lesoto 1.

Crvena zvezda u ponedeljak počinje pripreme pod komandom novog trenera Baraka Bahara, a po svemu sudeći, Kraso će se brzo pridružiti ekipi. Pored njega, u redove srpskog šampiona mogao bi da stigne i Emanuel Late Lat iz Atalante, dok je Aleksandar Pešić napustio klub. Od iskusnog napadača crveno-beli su se javno oprostili ovog petka, baš kao i sa Veljkom Nikolićem.



tagovi

Žan Filip KrasoFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara