Geret Bejl (©Reuters)
Geret Bejl (©Reuters)

Kardif na nogama zbog Bejla: Pojavio se na prozivci, uskoro konačna odluka

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 18:06

Posle igranja za Sautempton, Totenhem i Real, kapiten reprezentacije Velsa mogao bi karijeru da privede kraju u rodnom gradu

Nikada u dosadašnjoj karijeri profesionalnog fudbalera Geret Bejl nije igrao za neki klub iz Velsa. Ponikao je u lokalnom niželigašu iz Kardifa (Kardif Sivil Servis), ali je još kao dečak otišao u Sautempton. Za klub sa juga Engleske debitovao je sa svega 16 godina, a kasnije je igrao za Totenhem i Real Madrid.

Karijera kapitena reprerezentacije Velsa dobro je poznata, ali ne i gde će je privesti kraju posle devet godina provedenih u Realu. Kako trenutno stoje stvari, moglo bi to da bude u Kardifu.

Izabrane vesti

Već neko vreme šuška se o povratku brzonogog krila u rodni grad, a lokalni portal VelsOnlajn piše da su prethodnih dana šanse da se to i dogodi značajno porasle. Posebno jer se Bejl ove srede pojavio u Glamorgan trening centru, gde su se fudbaleri Kardifa okupili na početku priprema za sezonu 2022/23.

Bejlov dolazak, ipak, nije povezan sa prozivkom igrača koju je obavio trener drugoligaša iz Velsa, Stiv Morison. Glamorgan je trening centar koji dele Fudbalski savez Velsa i klub iz Čempionšipa, pa je kapiten nacionalnog tima u njemu bio zbog posete fizioterapeutu, ali pomenuti portal piše da je dolazak iskoristio i za sastanak sa čelnicima Kardifa, kao i trenerom. Navodno će konačnu odluku o tome gde će nastaviti karijeru Bejl saopštiti u narednih nekoliko dana. Očekuje se da to bude pre 16. jula, kada slavi 33. rođendan i za kada je najavio kraj letnjeg odmora.

Nije se Bejl naigrao u Realu poslednjih sezona, posebno ne u minuloj, ali da je i dalje igrač top klase pokazuje nastupima za reprezentaciju Velsa, koja će predstojeće zime u Kataru igrati na Svetskom prvenstvu prvi put posle 64 godine.

Nema sumnje da bi dolazak Gereta Bejla, petostrukog osvajača Lige šampiona, bio od ogromnog značaja za tim kom je cilj povratak u Premijer ligu. Angažovanje takve zvezde sigurno bi privuklo pažnju drugih igrača i olakšalo Kardifu posao da ovog leta dovede pojačanja koja želi trener Morison. Zbog svega toga, kao i popularnosti koju bi dobio širom sveta, vlasnik kluba, malezijsko-kineski biznismen Vinsent Tan, izuzetno je motivisan da nagovori Bejla da obuče dres njegovog kluba. Videćemo hoće li i uspeti u tome.

Imajući u vidu da momka kog je Real Madrid 2013. platio Totenhemu 101.000.000 evra odavno više ne zanima klupski fudbal na top nivou, i da ga motiviše jedino poziv u reprezentaciju, neće biti iznenađenje ukoliko ga sledeće sezone budemo gledali u Čempionšipu. Svakao će Bejl morati negde da igra kako bi dočekao Mundijal u formi. Po završetku ugovora sa Realom pominjalo se da bi mogao u Hetafe, ali je ta vest brzo demantovana.

Deluje da Bejlu nigde nije lepše nego kod kuće...


tagovi

KardifGeret BejlLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara