Dušan Vlahović i Luis Suarez (©Reuters)
Dušan Vlahović i Luis Suarez (©Reuters)

Kaseres: Vlahović je isti Suarez, arogantan i pokvaren na najbolji mogući način

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.05.23. | 12:35

Legendarni urugvajski štoper uveren da će Srbin da bude čovek odluke u meču dva njegova bivša kluba, Juventusa i Sevilje (četvrtak, 21) u polufinalu Lige Evrope

Jedna od najzanimljivijih fudbalskih utakmica koja je zakazana za ovu nedelju odigraće se u četvrtak od 21.00 časova, Juventus će u prvom meču polufinala Lige Evrope da ugosti Sevilju. Taj meč izaziva ogromnu pažnju širom sveta, pa ne čudi što mu se posebno raduje i legendarni fudbaler reprezentacije Urugvaja, a sada član Los Anđeles Galaksija, Martin Kaseres.

Ovaj 36-godišnji defanzivac je izneo svoja očekivanja u razgovoru za Gazeto delo Sport, a tom prilikom je priznao da sa velikom pažnjom prati oba tima koja će se sastati najpre na Alijancu, a zatim i kroz nedelju dana u Andaluziji. To ni ne čudi, s obzirom na to da je najbolje godine svoje evropske karijere Kaseres proveo upravo u Juventusu i Sevilji.

Izabrane vesti

Za Staru damu je Južnoamerikanac odigrao 119 utakmica, za Špance 55. Sa Italijanima je doduše imao više uspeha, osvojio je šest titula i dva Kupa Italije, pa možda delom i zbog toga smatra da je Juventus favorit u ovom dvomeču.

Pre svega moram da kažem da mi je drago što su vratili Juventusu onih 15 poena. I dalje, smatram da bi trofejem Lige Evrope bila spašena sezona. Nama je izmakao 2014. godine, sada bi moglo to da se vrati. Biće dobra utakmica. Mislim da su bjankoneri bolji od Sevilje, koja je takođe uspela da se oporavi od veoma komplikovane sezone“, kazao je Kaseres.

21.00: (1,85) Juventus (3,60) Sevilja (4,90)

Sadašnji saigrač Dejana Joveljića u Galaksiju je od leta 2019. do jeseni 2021. godine igrao u Fjorentini, gde je stasavao srpski reprezentativac Dušan Vlahović. Upravo od sadašnjeg centarfora Juventusa Kaseres očekuje najviše u četvrtak.

Igrali smo zajedno u Firenci, pa mogu da vam iz prve ruke kažem da je veoma snažan. Srećan sam što ga vidim u dresu Juventusa, iako je dao manje golova ove sezone nego prošle. Ne dovodi se u pitanje njegov kvalitet. On je jedna od onih devetki koje su pomalo arogantne i pokvarene na meni omiljeni, najbolji mogući način. Dušan ima drugačije karakteristike od Luisa Suareza, ali duhom su isti. Na podijumu je sa najboljim napadačima Serije A, Viktorom Osimenom i Olivijem Žiruom. Mada, Juve ima još mnogo kvalitetnih fudbalera, počev od Anhela di Marije, protiv kojeg sam igrao mnogo puta, čak i sa reprezentacijom. On je pravi šampion“, objasnio je nekadašnji osvajač Kopa Amerike sa Urugvajom.

Juventus je prošle godine za Vlahovića platio Fjorentini 81.600.000 evra, što je gotovo identična cifra koju je Barselona izdvojila Liverpulu 2014. za Suareza. Urugvajac je Kataloncima doneo po jedan trofej u Ligi šampiona i Klupskom svetskom prvenstvum, kao i četiri titule i Kupa kralja. Trofeji su stvar koja nedostaje 13 godina mlađem Vlahoviću. Nekadašnji omladinac Partizana može da se pohvali samo da je bio deo tima crno-belih koji je 2017. osvojio duplu krunu, mada je njegova uloga u tom timu bila minorna. Odigrao je samo 120 minuta u prvenstvu i 10 u Kupu Srbije, bez gola ili asistencije.

U Juventus je baš iz tog razloga i došao, da osvaja trofeje. Posle poraza u polufinalu Kupa Italije od Intera, crno-belima je ostao samo jedan do kojeg mogu da dođu ove godine – Liga Evrope.

Vlahović je dobar deo sezone postio sa golovima, ukupno ih je postigao svega 13 na 38 mečeva u svim takmičenjima, od čega dva u Ligi Evrope. Ipak, deluje da je konačno počeo da izlazi iz krize, postigao je po gol na poslednja dva meča za crno-bele, protiv Lečea (2:1) i Atalante (2:0) u Seriji A. Tu seriju će probati da nastavi i protiv Sevilje. Kvota u Mozzartu na to da će uspeti u tome je 2,80.

U tome će jedan njegov saigrač iz reprezentacije Filip Kostić probati da mu pomogne, a drugi, Nemanja Gudelj, da odmogne. Očekuje se da Gudelj od prvog minuta bude na terenu u poslednjoj liniji Sevilje, dok italijanski mediji najavljuju da će Masimilijano Alegri da ostavi Kostića na klupi. Tamo je bio i u Bergamu četiri dana ranije, odigrao je protiv Atalante samo poslednjih osam minuta.

To ni ne čudi, s obzirom na to da je Kostić u padu forme. Poslednji put je postigao gol 19. marta protiv Intera, a asistenciju nije zabeležio od 12. marta i meča sa Sampdorijom. Od narednih pet utakmica na kojima je Kragujevčanin bio starter u prvenstvu, Juventus je izgubio tri, jednom je odigrao nerešeno, a samo je Leče pobedio.

Što se tiče gostiju, Sevilja je najuspešniji klub u Ligi Evrope i trenutno je u dobroj je formi. Pobedila je na pet od poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima, a u Primeri se probila do 11. pozicije i tako je konačno obezbedila opstanak.

Pokazali su Andalužani je protiv Mančester Junajteda u četvrtfinalu da umeju da eliminišu favorizovanog protivnika, bilo je ukupno 5:2 u tom dvomeču. Pre toga, Sevilja je u nokaut fazi Lige Evrope eliminisala Fenerbahče (2:1) i PSV Ajndhoven (3:2), a zanimljivo da u sva tri dvomeča nije pobedila nijednom kao gost.

Juventus je do polufinala stigao preko Francuske (Nanta), Nemačke (Frajburga) i Sportinga iz Lisabona (Portugalija).

Juventus i Sevilja su dva puta bili rivali u grupnoj fazi Lige šampiona, 2015. i 2016. godine. Jednom je u Torinu bilo 0:0, dva puta je Stara dama pobedila (po 3:1 i 2:0, a jednom su slavili Španci (1:0). Ovo će da im bude prvi okršaju drugom po kvalitetu klupskom takmičenju.

LIGA EVROPE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

21.00: (1,85) Juventus (3,60) Sevilja (4,90)

21.00: (2,25) Roma (3,35) Bajer Leverkuzen (3,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeJuventusSeviljaDušan VlahovićMartin KaseresLuis Suarez

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara