Navijači Radže i Vidada (©Reuters)
Navijači Radže i Vidada (©Reuters)

Kazablanka na nogama: Vidadu bod puna kapa, Radža nema izbora

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.06.22. | 12:10

Maroko 1: Veliki derbi na stadionu Mohamed Peti mogao bi da odluči o tituli u jednom od najjačih šampionata na tlu Afrike

Posle skoro mesec dana pauze zbog reprezentativnih akcija nastavljen je šampionat Maroka, a danas (18.00) je Kazablanka na nogama. Radža i Vidad igraju meč koji bi mogao da odluči prvaka u jednom od najjačih šampionata u Africi.

Vidad bi mogao da zaokruži sezonu iz snova s odbranom domaće krune. Glavni cilj je ispunio krajem maja kada je u finalu CAS Lige šampiona skinut s trona moćni egipatski Al Ahli iz Kaira, u prethodne tri godine vladar na kontinentu. Crveni deo Kazablanke slavio je junaka velike pobede, Zihera El Mutaražija, strelca oba gola u finalu.

Izabrane vesti

Crveni ima četiri boda više od Radže, šest kola pre kraja prvenstva i drže sudbinu u svojim rukama. S druge strane, Zeleno-beli nemaju izbora, moraju da ide na sve ili ništa jer samo ih pobeda drži u igri, da učine šampionat zanimljivjim. Vidad bi s trijumfom gotovo sigurno bio šampion, dok ni remi ne bi bio loš za novog šampiona Afrike.

18.00: (2,70) Radža Kazablanka (2,75) Vidad (2,90)

Zeleno-beli su pre mesec dana, u poslednjem meču u prvenstva napravili veliki kiks, poraženi u gostima od Rapida Oueda Zema sa 1:0. Vidad je postigao najviše golova u šampionatu (37), dok je Radža primila najmanji broj pogodaka (15). U prvom delu sezone, početkom novembra, Vidad i Radža su odigrali nerešeno – 1:1. Zanimljivo, oba gola su pala za nešto više od 60 sekundi. Salahedin Benjačopu je doveo Crvene u vođstvo, ali je izjednačio u narednom napadu Maruan Hadudi. Kvota u Mozzartu da će u derbiju Kazablanke da bude tip 0-1 je 2,34.

Prva zvezda afričkog šampiona je Gaj Mbenza, napadač iz Konga koji je na pozajmici iz belgijskog Antverpena. On je postigao 12 golova ove sezone. S druge strane, Radža nema izrazitog golgetera ove sezone, a čak su trojica postigla po šest pogodaka, a to su Mohsine Mutaouli, Sofijan Bendždida i Hamid Ahadad. Mahmud Benhalib je sa pet asistencije najbolji paker tima.

Oba tima igraju na istom stadionu, pa faktor domaćeg terena neće imati veliki uticaj. Radža nije dobila ljutog gradskog rivala već četiri utakmice (po dva poraza i remija). Kada igraju ovi timovi iz Kazablanke ne dolazi veliki broj golova u poslednje vreme. Samo je na jednom od pet mečeva bilo 3+.

Vidad je trofejniji klub od gradskog rivala. Bio je šampion Maroka 21 put, a dva puta u prethodne tri sezone, dok je Radža 12 puta bila najbolja u šampionatu ove zemlje.

MAROKO 1 – 25. KOLO

Sreda

Tanger – FUS Rabat 1:1 (1:0)

Ženes – Rapud Oued Zem 1:1 (1:1)

Muladija – Jusafija Berehid 1:1 (0:1)

Kuribga – Šabab Mohamedija 0:0

Magreb Fez – Safi 1:1 (0:1)

Četvrtak

18.00: (2,70) Radža Kazablanka (2,75) Vidad (2,90)

20.15: (1,75) Berkane (3,30) Difa El Žadidi (4,80)

22.30: (1,85) FAR Rabat (3,30) Agadir (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Maroko 1MarokoVidad KazablankaRadža Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara