Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Kejn traži od Levija da ga pusti da ide, Junajted sprema 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.05.21. | 10:41

Na Old Trafordu i dalje vagaju između toga da li da krene po Kejna ili da zadrži Kavanija

Poraz od Lidsa na Eland Roudu samo je kap u moru svega lošeg što se dešava u Totenhemu od onog finala Lige šampiona pre dve godine do danas, a rezultat svega sve izvesnije biće odlazak Harija Kejna s novog Vajt Hart Lejna.

Totenhem se praktično oprašta od plasmana u Ligu šampiona, a kako stvari stoje mogao bi da ostane i bez grupne faze Lige Evrope, jer se trenutno Vest Hem i Liverpul nalaze u boljoj poziciji na tabeli, što bi značilo da će Pevci ili u Ligu konferencija ili će igrati sezonu bez izlaska u Evropu ako se Everton bude uspravio u finišu prvenstva. Sve ispod igranja u Ligi šampiona značilo bi i izvesniji kraj dugogodišnje ljubavi Harija Kejna i Totenhema...

Izabrane vesti

15.05: (4,10) Aston Vila (3,50) Mančester junajted (1,92)

Ostrvom kruži priča da je Kejn frustriran zbog toga što mu karijera prolazi bez osvojenog značajnijeg klupskog pehara i ne želi da mu ista prođe s praznim vitrinama. Odavno se provlači priča da će Kejn otići ako se rezultati ne poprave, a kako se ništa konkretno nije dogodilo ni po odlasku Žozea Murinja, Kejn je najbliži odluci da promeni sredinu.

Najbolji strelac Totenhema spreman je da obavi razgovor sa prvim čovekom kluba Danijelom Levijem na kojem će ga zamoliti da podigne rampu s njegovog odlaska i dozvoli mu da ode. Ipak, Kejn neće podneti zvaničan zahtev da bude stavljen na transfer listu iz poštovanja prema klubu, odnosno kako bi Totenhem mogao da izvuče punu vrednost u eventualnom transferu.

Prvi kandidat za potpis Harija Kejna ostaje Mančester junajted. Na Old Trafordu poslednjih sedmica vagaju između toga da li da krenu po Kejnov potpis ili da zadrže Edinsona Kavanija koji igra sve bolje kako se sezona približava kraju. Jedan posao zavisi od drugog i navodno Junajted želi Kejna kao prvu napadačku opciju. Ako bi se transfer dogodio, Kavani bi bio višak i obrnuto – ako od Kejnovog dolaska ne bude ništa Matadoru će se ponuditi novi ugovor.

Junajted ipak nije spreman da ispuni Levijeve finansijske zahteve i plati 150.000.000 evra za Kejnov transfer. Maksimum do kojeg bi Junajted bio spreman da ide je nešto više od 100.000.000 evra što bi takođe bila velika kocka. Iako se smatra najboljim centarforom u Engleskoj, Kejn sve češće ima probleme sa povredama skočnih zglobova zbog čega je Totenhem dosta trpeo, pa je legitimno pitanje da li za napadača od 28 godina opterećenog povredama treba izdvojiti toliku sumu novca... No, kako Kejn igra vrhunski fudbal kao realizator i distributer lopti saigračima, najčešće Heung Min Sonu, jasno je zašto bi obeštećenje moglo da ide na devet cifara.

S druge strane, Junajted bi Kavaniju ponudio značajnu povišicu u slučaju ostanka – sa 220.000 na gotovo 300.000 evra sedmično! To je preko 15.500.000 evra na godišmnjem nivou, što je takođe ogroman novac za napadača od gotovo punih 35 godina. Ali, Ole Gunar Solskjer je zadovoljan njegovim igrama i ako Kejn ostane nedostižna meta, skrasiće se s Urugvajcem.

Za Kejna ne postoji ozbiljnije interesovanje drugih klubova s evropskog kontinenta u ovom trenutku. Kejn je ove sezone na 46 utakmica u svim takmičenjima skupio 31 pogodak uz 16 asistencija.



tagovi

Hari KejnEdinson Kavaniletnji prelazni rok 2021Mančester JunajtedTotenhem

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara