Dušan Kerkez (Star Sport)
Dušan Kerkez (Star Sport)

Kerkez: Potući ćemo se sa Tventeom, nisu oni vanzemaljci

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.07.22. | 22:56

Posle pobede nad Rasing Unionom u dvomeču ukupnim rezultatom 8:1, trener Čukaričkog optimističan pred nastavak kvalifikacija za Ligu konferencije

Rutinskom pobedom u revanšu nad Rasing Uinonom (4:0) Čukarički se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije i zakazao dvomeč sa Tventeom, a posle uspešno preskočene prve evropske prepreke Dušan Kerkez je sa razlogom imao samo pozitivne kritike na račun svojih igrača.

Izabrane vesti

"Zasluženo smo prošli, to je i bio plan i idemo dalje. Nema opuštanja i nadamo se da ćemo što duže ostati u Evropi. Zadovoljniji sam rezultatom nego igrom, ali potrebno je igračima da dostignu određeni nivo. I kada budemo bolji tražiću još. Zahtevan sam i smatram da jedino tako možemo da napredujemo. Imamo odličnu ekipu i potrebno je samo da nastavimo ovako da radimo", rekao je šef stručnog štaba Čukaričkog.

Brđani su u dva susreta postigli ukupno osam golova i tako značajno podigli samopouzdanje pred naredne izazove na tri fronta.

"Postizali smo golove jer imamo kvalitet. To nam daje još veće samopouzdanje, ali nekada je i 1:0 dobro, ne mora da sve bude lepršavo. Sve se svodi na rezultat na kraju".

Sledeći izazov na internacionalnoj sceni predstavljaće dvomeč sa Tventeom, a Holanđani će u Beograd 4. avgusta stići sa epitetom favorita.

"Bili smo u ulozi nenosioca i nismo bili favoriti ko god da nam je određen za rivala u trećem kolu. Ipak potućićemo se, borićemo se. Nisu ni oni vanzemaljci. Dolaze iz lige koja je šesta ili sedma u Evropi, ali imaju i oni svoje mane".

Znatno manje razloga za zadovoljstvo od kolege sa protivničke klupe imao je Fahrudin Kuduzović, strateg Rasinga, međutim i pored poraza čestitao je svojim izabranicima na borbenosti.

"Teško veče za nas. Posle prve utakmice je već bilo dovoljno veliko brdo pred nama da savladamo, ali bilo nam je bitno da se prezentujemo što je bolje moguće. Potrebno je biti realan i saglledati razliku između dva tima. Dosta možemo da naučimo iz iskustva protiv Čukaričkog. Zadovoljni smo kako smo se pokazali, ali sam razočaran načinom na koji smo neke od osam golova primili", rekao je trener gostiju.


tagovi

Dušan KerkezČukaričkiTventeKvalifikacije za Ligu konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara