Kinezi kvare Zvezdinu sreću: Đijangsu hoće Degeneka!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 16:14

Na Marakani i dalje optimisti, pre svega zbog želje iskusnog štopera

Putevi kineskog Đijangsua i Crvene zvezde ponovo su se ukrstili. Kineski klub je želeo i dobio Ričmonda Boaćija u zimu 2018. godine, zatim je ovog leta nameravao da kupi Milana Pavkova, ali nije se dogovorio oko ličnih uslova sa golgeterom iz Begeča. Klub koji trenira rumunski stručnjak Kozman Olariu namerava da u ovom prelaznom roku dovede štopera Al Hilala Miloša Degeneka na pozajmicu. Baš kao i Crvena zvezda.

Prema saznanjima MOZZART Sporta kineski klub je pokazao spremnost da angažuje Miloša Degeneka na jednogodišnju pozajmicu i ispuni sve uslove Al Hilala. To je usporilo pregovore  između crveno-belih i velikana iz Rijada, ali na Marakani su i dalje optimisti. I veruju da će do kraja sledeće sedmice uspeti da finiširaju transfer reprezentativca Australije i sa njim dočekati treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Naravno, ako pre toga eliminišu Helsinki.

Izabrane vesti

Vruće oko Degeneka: Zvezda razmenjuje mejlove sa Al Hilalom, spremna je da daje 35.000 mesečno

Đijangsu se u odbrani najviše oslanja na vremešnog Italijana Gabrijela Paletu, ali trener Olariju želi još jednog proverenog centralnog defanzivca kako bi napravio konkurentan tim za vrh tabele. Prelazni rok u najmnogoljudnijoj zemlji sveta traje do 31. jula, što znači da će Kinezi morati brzo da reaguju.

Iako su dobili jako ozbiljnog konkureta, finansijski moćnijeg, na Marakani veruju u pozitivan rasplet. Iz više razloga. Tokom nedavne posete Srbiji Miloš Degenek je bio na stadionu Crvene zvezde i jasno poručio ljudima iz sportskog sektora da želi da se vrati u klub u kojem je pružao najbolje partije. Čak im je i rekao da je potrebno „samo“ da naprave dogovor sa Al Hilalom, i da će on pomoći koliko god bude bio u mogućnosti. Odnosno, reći će novim čelnicima Al Hilala da želi samo i isključivo u Crvenu zvezdu.

Upravo zbog toga odgovorni iz Zvezde su počeli složenu operaciju. Tokom subote su razmenjivali mejlove sa Al Hilalom, kako bi utanačili detalj jednogodišnje pozajmice. Junak iz Salcburga je pristao da mu plata bude umanjena za četvrtinu, crveno-beli su spremni da mu daju 35.000 evra mesčeno. Ostatak bi trebalo da pokrije Al Hilal. Dobra stvar za crveno-bele je što novi trener kluba iz Rijada Razvan Lučesku ne računa na Degeneka, pa će Degenek vrlo brzo pronaći novu sredinu.

U Zvezdi očekuju da možda već sutra dođe do napretka u pregovorima.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara