Vruće oko Degeneka: Zvezda razmenjuje mejlove sa Al Hilalom, spremna je da daje 35.000 mesečno

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 10:57

Danas bi moglo da dođe do velikog napretka

Nije baš vrelo, ali je mlako, možda čak i vruće! Rukovodstvo Crvene zvezde pokušava na sve načine da izdejstvuje povratak Miloša Degeneka na Marakanu, a prema saznanjima MOZZART Sporta danas bi mogao da bude napravljen ključan korak u toj misiji. Ili se bar tako nadaju u kancelarijama u Ljutice Bogdana, jer znaju da je poslovanje sa klubovima iz arapskog sveta vrlo nepredvidivo.

Dolazak novog sportskog sektora i novog trenera u velikanu iz Rijada označilo je kraj epizode sjajnog štopera u Saudijskoj Arabiji.I pored toga što je imao više nego dobrih šest meseci i bio standardan. Junak prošlogodišnjih Zvezdinih kvalifikacija dobio je jasan signal da se na njega ne računa u novoj sezoni, i od tada traju Zvezdini pokušaju da odbranu Vladana Milojevića pojača proverenim kadrom.

Izabrane vesti

Situacija je i dalje vrlo zamršena, ali u Ljutice Bogdana su počeli da dobijaju pozitivne signale. Čelnici Al Hilala i dalje žele da prodaju Miloša Degeneka, i za njegovu slobodu dobiju milionsko obeštećenje. Razumljivo, Degenek je u januaru plaćen srpskom šampionu 3,6 miliona evra, pa vicešampion Saudijske Arabije želi da povrati bar deo uloženih sredstava.

Međutim, za sada se nije pojavio klub koji želi da otkupi Degenekov ugovor, pa crveno-beli veruju da će Al Hilal pristati na opciju pozajmice uz klauzulu o obaveznom otkupu.

Ustupak i to ne baš mali trebalo bi u tom slučaju da napravi Miloš Degenek. On ima ogromnu platu za srpske uslove u Al Hilalu, oko dva miliona evra na godišnjem nivou. Da bi ga Saudijci pustili na pozajmicu u voljeni klub, Degenek bi morao da smanji godišnju platu bar za 20 posto. Deo ostatka bi preuzela Crvena zvezda. Tačnije, plaćala bi junaku iz Salcburga oko 35.000 evra mesečno. Ostatak bi pokrio Al Hilal.

Saudijci se premišljaju i cenjlkaju svesni da na Marakani vide Degeneka kao kapitalno pojačanje. Isto tako imaju komotiet da čekaju klub koji je spreman odmah da kupi 25-godišnjeg defanzivca.  Sa druge strane u Ljutice Bogdana imaju čvrsta uverenja od igrača da on ima veliku želju da se vrati, i da će učiniti sve kako bi olakšao posao crveno-belima. Zbog toga je Degenek tražio još jedan sastanak sa predstavnicima Al Hilala.

Kako bilo mejlovi na relaciji Beograd-Rijad se razmenjuju. Ne bi bilo iznenađenje da do kraja sedmice Miloš Degenek ponovo zaduži crveno-beli dres. Operacija njegovo povratka je složena, ali optimizam na Marakani tinja.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara