Havijer Ernandez Čičarito (©AFP)
Havijer Ernandez Čičarito (©AFP)

Klasa je večna - dobri, stari Čičarito, šampion pao na premijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 01:45

Golom Meksikanca Galaksi u Los Anđelesu pobedio Njujork Siti sa 1:0 u prvom kolu MLS-a

Stižu ga godine (34), nije više za ozbiljan fudbal u Evropu, ali Havijer Ernandez Čičarito je tata-mata za MLS. Na premijeri nove sezone, Los Anđeles Galaksi je pobedio šampiona Njujork Siti sa 1:0 golom Meksikanca u 90. minutu.

Tim iz Kalifornije je bio za nijansu bolji od indisponiranog branioca krune, a kada su svi mislili da će biti bez golova, usledila je bravura nekadašnjeg asa Mančester junajteda i Reala. Dobio je upotebljivu loptu od Kanađanina Rahima Edvardsa, zalomio rivala, „polomio mu kičmu“, a onda je snažnim udarcem doneo veliku radost domaćih navijačima u Karsonu, predgrađu Los Anđelesa.

Izabrane vesti

Čičarito igra treću sezonu u Galaksiju. Za tim iz Los Anđelesa postigao je 21 gol na 35 utakmica, a osim Junajteda i Reala branio je boje Bajera iz Leverkuzena, Vest Hema i Sevilje, kao i Gvadalahare u domovini.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dejan Joveljić presedeo je ceo meč na klupi za rezerve. Za Galaksi je debitovalo i najveće pojačanje ove zime, Daglas Kosta, nekadašnji fudbaler Šahtjora, Bajerna i Juventusa koji je prošle sezonu proveo u Gremiju s kojim je ispao iz brazilske elite.

Od igrača koji su nekada palili i žarili na Starom kontinentu treba istaći i pogodak nekadašnjeg napadača Milana Alešandrea Pata u pobedi Orlanda na Floridi protiv Montreala sa 2:0. Atlanta, koja je najviše trošila i ovog leta, pobedila je u Džorždiji Kanzas Siti sa 3:1.

23.15: (2,25) Taljeres (3,00) Njuels Old Bojs (3,30)

Ove sezone MLS će imati 28 timova, podeljenih u dve konferencije, Zapad i Istok. Novi član elitne lige SAD-a je Šarlot. Svaki tim će odigrati 34 utakmica u ligaškom delu, odnosno 26 duela kod kuće i na gostovanju s klubom iz svoje konferencije, kao i osam mečeva s timovima iz druge. U plej-of za šampiona plasiraće se najboljih sedam timova iz obe konferencije, s tim da pobednici Istoka i Zapada idu direktno u četvrtfinale, dok će ostali morati u prvu nokaut fazu doigravanja.

OVDE pročitajte opširnu najavu početka najboljeg šampionata SAD-a.

MLS - 1. KOLO

Subota

Filadlefija – Minesota 1:1 (1:1)

Kolumbus – Vankuver 4:0 (2:0)

Los Anđeles FC – Kolorado 3:0 (2:0)

Dalas – Toronto 1:1 (1:1)

Nedelja

Ostin – Sinsinati 5:0 (3:0)

Di Si Junajted – Šarlot 3:0 (2:0)

Inter Majami - Čikago 0:0

San Hoze – Njujokr Red Buls 1:3 (0:1)

Portland – Nju Ingland 2:2 (0:1)

Orlando – Montreal 2:0 (0:0)

Atlanta – Kanzs Siti 3:1 (2:0)

Los Anđeles Galaksi – Njujork Siti 1:0 (0:0)

Ponedeljak

Hjuston – Solt Lejk Siti 0:0

Sijetl – Nešvil 0:1 (0:0)



tagovi

Čičarito ErnandezČičaritoMLSMLS ligaLos Anđeles GalaksiNjujork Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara