Taba slabi Pirovu pobedu Kruz Azula (©AFP)
Taba slabi Pirovu pobedu Kruz Azula (©AFP)

Klausura dobija novog šampiona: Preživeo je Tigres, Atlas je gazda Gvadalahare (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.22. | 05:34

Meksiko: Poznati svi polufinalisti plej-ofa najbolje lige Sombrerosa

Četiri tima koja su u ligaškom delu Klausure bili najbolji plasirali su se u polufinale plej-ofa. Posle Klub Amerike i Pačuke, u borbu za titulu u šampionatu Meksika izborili su se i Atlas i Tigres.

U gradskom derbiju Gvadalahare, šampion prošlogodišnje Aperture Atlas rutinski je sačuvao prednost iz prvog meča protiv Čivasa. U revanšu na stadionu Halisko bilo je 1:1, dok je pre tri dana Atlas u gostima bio bolji sa 2:1.

Izabrane vesti

Atlasu je bio dovoljan i minimalan poraz da bi se plasirao u polufinale. Ekvadorac Anibal Čala je u poslednjim trenucima prvog poluvremena doneo prednost prvaku Aperture u 2021. Čivas je pokušavao, imao veći posed lopte (61 odsto), a sve štoje uspeo je da izjednači mint pre kraja kada je Hose Masijas pogodio mrežu domaćina.

Više drama bilo je u duelu Tigresa i Kruz Azula. Andre Pjer Žinjak i drugovi su slavili u prvom meču u Meksiko Sitiju na stadionu Asteka sa 1:0, a istim rezultatom je i Plava mašina bila bolja u San Nikolasu. Pošto po propozicijama nema ni penala i produžetaka, već u slučaju istog broja golova posle 180 minuta odlučuje plasman u ligaškom delu Klausure. Tigres je bio drugi, a Kruz Azul tek osmi, pa su Tigrovi preživeli i ostali u igri za titulu.

Utorak, 01.00: (3,50) Ituano (3,00) Gremio (2,15)

Jedini gol na meču delo je Urugvajca Kristijana Alehandra Taba u 19. minutu. Veliku grešku napravili su fudbaleri domaćeg tima, a Tabo je sve to kaznio i iz neposredne blizine postigao gol. Mnogo bure je bilo u finišu prvog poluvremena. Prvo je isključen gostujući trener, Peruanac Huan Rejnoso jer nije hteo odmah da vrati loptu u igru posle prekida.

Nedugo zatim novo uzbuđenje i crveni kartnon za Havijera Akinju. Imao je Tigres celo drugo poluvreme igrača manje, ali je odoleo. I pored minimalnog poraza se plasirao u polufinale plej-ofa gde ga čeka Atlas. U drugom polufinalnom paru, Pačuka će igrati dvomeč sa Klub Amerikom.

Jasno je da će Klausura da dobije novog šampiona. Prošle godine prvak u ovom formatu takmičenja bio je Kruz Azul posle trijumfa u finalu protiv Pačuke.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MEKSIKO 1, KLAUSURA - ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

Klub Amerika - Puebla 3:2 (1:1) /prvi meč: 1:1/

/Martin 42, Valdes 58pen, Zendehas 73 - Rejes 45+2, Aristeguieta 90+7/

Pačuka - Atletiko San Luis 3:2 (0:0) /prvi meč: 2:2/

/Ibanjez 47, 90+6, Kabral 69 - Čavez 52, ernandez 90+3/

Ponedeljak

Atlas - Gvadalahara 1:1 (1:0) /prvi meč: 2:1

/Čala 45+5 - Masijas 89/

Tigres - Kruz Azul 0:1 (0:0) /prvi meč: 1:0

/Tabo 19/



tagovi

TigresKruz AzulAtlasČivas GvadalaharaMeksikoMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara