Ognjen Čančarević (©MN Press)
Ognjen Čančarević (©MN Press)

Ključa u Jermeniji: Srpski trio iz Alaškerta blizu trona

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 10:27

Lider šampionata, za koji igraju Ognjen Čančarević, Mihailo Jovanović i Branko Mihajlović, s bodom na svom terenu protiv Ararata Jermenije osvojiće titulu u ovoj državi bivšeg SSSR-a

Alaškert je na bod do titule. Tim za koji igaju trojica srpskih internacionalaca, Ognjen Čančarević, Mihailo Jovanović i Branko Mihajlović, ovog meseca nije uspeo da osvoji Kup Jermenije koji je pripao Araratu (1:3), ali mu se smeši kruna u ovoj državi, bivšoj republici SSSR-a.

Pre današnjeg (15.30) poslednjeg kola prvenstva, Alaškert ima šansu da s bodom overi titulu, ali imaće teškog rivala na svom terenu, Ararat Jermeniju koja je na trećoj poziciji sa pet bodova manje. Jedini konkurent Alaškertu za krunu je Noa koja ima dva boda manje, ali tim za koji igraju srpski pečalbari ima bolji međusobni skor i nerešeni ishod mu osigurava titulu. Dobra vest za Alaškert je da gosti nemaju rezultatski imperativ jer su obezbedili kvalifikacije za Ligu konferencije osvajanjem Kupa Jermenije.

Izabrane vesti

15.30: (2,50) Alaškert (2,90) Ararat Jermenija (3,00)

Veliki korak ka krunu Alaškert je napravio u utorak kada je pobeđen Ararat Jerevan u gostima sa 1:0 golom Francuza Vensana Bezekurta.

"Računamo na to da će Ararat Jermenija da igra rasterećeno, obezbedio je kvalifikacije za Ligu konferencija osvajanjem kupa. Sve držimo u svojim rukama", rekao je golman Alaškerta Čančarević u nedavnom intervjuu za Mozzart Sport.

Srpski čuvar mreže ne namerava da napusti Jermeniju.

"Došao sam sa namerom da ostanem jednu sezonu, pa sam produžio ugovor na još jednu godinu, pa još jednu. Neverovatno je kako se nekad stvari dese u životu", istakao je Čančarević.

Alaškert ima tri vezane pobede u prvenstvu, a Čančarević je za 270 minuta primio samo jedan gol. Današnji rival lidera je dobio samo jedan od pet prethodnih mečeva.

15.30: (1,42) Noa (4,10) Van (7,50)

Ukoliko Alaškert izgubi pred svojim navijačima (u Jermeniji je dozvoljeno prisustvo gledalaca), šansu za krunom ima Noa koja dočekuje na svom terenu rasterećni Van. Noa je imala sve u svojim rukama, ali je pre devet dana poražena od Urartua (0:1), pa je skliznula na drugu poziciju.

Nekadašnji šampion Jermenije Širak kao devetoplasirani tim igraće plej-aut za opstanak.


tagovi

AlaškertFK AraratJermenija 1JermenijaOgnjen Čančarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara