Andre Ajev (©Reuters)
Andre Ajev (©Reuters)

Ključna utakmica za Svonsi

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 13:27

Labudovi večeras u Blekburnu igraju prvu od dve zaostale utakmice, zahvaljujući kojima mogu da se učvrste na drugom mestu Čempionšipa

Norič je odmakao i finiš sezone u Čempionšipu dočekuje na pol-poziciji. Ima 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Votford, i zaista je teško očekivati da će pred preostalih 11 rundi uspeti da prospe sve što je do sada gradio.

Za drugo mesto vlada prava jagma, jer ono takođe donosi direktnu promociju u Premijer ligu i izbegavanje lutrije u baražu. Mnogo je kandidata, a među njima je i Svonsi, koji večeras igra jednu od dve zaostale utakmice, pomoću kojih može da pretekne Stršljenove.

Izabrane vesti

19.00: (2,85) Blekburn (2,95) Svonsi (2,75)

Rival u sklopu meča 25. runde je Blekburn, na Ivud Parku (19.00). Biće to ključna utakmica za Svonsi. Labudovi se nadaju povratku u najviši rang i sada su u prilici da pobedom nad Roversima koji su 15. na tabeli, nadmaše Votford i krupnim koracima uhvate sprint ka najjačoj diviziji. Protekle subote velški tim je ostvario domaću pobedu od 2:1 nad Midlzbrom.


Bilo je dramatično, ali upornost se obično isplati. Imali su puleni Stiva Kupera prednost već u prvom poluvremenu, ali je Boro poravnao u prvom minutu sudijske nadoknade. Tek u 97. minutu Andre Ajev je drugim pogotkom, ovaj put sa penala, trasirao put ka pobedi.

Slavlje nad Midlzbrom bilo je treća pobeda Labudova u četiri ligaška meča. Svonsi je u gostima do sada pobedio u osam od 15 mečeva, uz četiri poraza. Slavio je na četiri od svojih poslednjih pet duela na strani, ali je nedavno poražen sa 4:1 u Hadersfildu.


U međuvremenu, Blekburn ima 14 bodova zaostatka za konačnom pozicijom plej-ofa za promociju, ali je takođe i 11 bodova izvan zone ispadanja. Svaka nada da će ući u prvih šest nestala je tokom katastrofalnog februara.

Šest ligaških utakmica donela su samo jedan bod. Roversi su počeli mart sa još jednim neuspehom, ali su se konačno vratili na pobednički put slavljem od 2:0 u Milvolu prošlog vikenda. Vredi istaći da su na svom terenu pobedili u jednom od poslednjih šest prvenstvenih utakmica.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI 24. I 25. KOLA


Utorak


19.00: (2,85) Blekburn (2,95) Svonsi (2,75)

20.00: (1,68) KPR (3,70) Vikomb (5,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipBlekburnSvonsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara