Foto: Reuters
Foto: Reuters

Klop gasi požar: Salah nije nezadovoljan, trenira sa osmehom

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 19:33

Strateg Liverpula demantovao priče o nesuglasicama sa prvom zvezdom tima

Nedavni intervju za španski As u kojem je Mohamed Salah istakao da nije bio zadovoljan odlukom Jirgena Klopa da kapitensku traku na gostovanju u Midtjiandu u Danskoj ispred njega dodeli Trentu Aleksander-Arnoldu, inicirao je priču o statusu Egipćanina na Enfildu.

Priče o nezadovoljstvu najboljeg igrača šampiona Engleske potom je podgrejala činjenica da je ostao na klupi za rezerviste u utakmici protiv Kristal Palasa (7:0) u kojoj je šansu dobio sa klupe i potom postigao dva gola uz asistenciju, a Jirgen Klop je uoči susreta sa Vest Brombič Albionom odlučio da ugasi požar.

Izabrane vesti

"Mo je u odličnom raspoloženju, trenutno je fenomenalno i u vrlo dobroj je formi što je najvažnije. Nemamo slike sa današnjeg treninga, ali da one postoje videli biste Salaha nasmejanog", istakao je nemački strateg.

Upravo Salah je jedan od ključnih faktora na Liverpulovom dugoročnom putu i njegovo zadovoljstvo i ostanak na Enfildu smatraju se za preduslov za nove uspehe. Iako se u ostrvskoj javnosti polemisalo o rastanku, Klop nije želeo da takvim pričama daje na značaju.

"Za medije je lepo da pišu o svemu tome, ali nema šta da se kaže na tu temu".

Klopove tvrdnje da je Egipćanin u sjajnoj formi potvrđuje učinak na terenu. Salah je na 13 premijerligaških susreta postigao isto toliko golova i među najzaslužnijima je što su Redsi i treću godinu uzastopno lideri šampionata na Božić. Liverpul je trenutno prvoplasirani tim premijer lige sa 31 bodom iz 14 kola.

"Ukoliko ste prvi na Božić, ne znači da ćete na tom mestu biti i u maju. Da je drugačije, već bismo imali dve titule iza nas. Trenutno smo na najboljoj mogućoj poziciji, ali to je sve. Nismo još odigrali ni polovinu sezone. Pre dve godine nismo osvojili prvenstvo iako smo bili lideri za Božić. Nije bila stvar fokusa, već kvalitet rivala, a oni taj kvalitet poseduju i danas", upozorio je strateg Liverpula.

Salah je na Enfild stigao leta 2017. godine iz Rome za 42 miliona evra i do danas je na 173 zvanične utakmice postigao 110 pogodaka.

Novu priliku da nastavi da beleži impresivne rezultate, a samim tim i demantuje glasine, ofanzivac Liverpula će imati u nedelju kad će Liverpul ugostiti Vest Bromvič Albion.



tagovi

Mohamed SalahJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara