Ivan Perišić na zemlji posle duela (©Reuters)
Ivan Perišić na zemlji posle duela (©Reuters)

Klop očaran Perišićem: Sjajno je odigrao, namučio nas je, patili smo...

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 02:18

"U Ligi šampiona morate biti spremni da patite, branite se i iskoristite šanse koje vam se ukažu", poručio je Van Dajk

Liverpul je u prvom meču osmine finala Lige šampiona pokazao odlike ekipe šampionskog kalibra: nije paničio i kada plan A nije prošao, bio je smiren, čekao je prvu pravu šansu, a kada ju je dočekao - iskoristio ju je. Roberto Firmino probio je led, a Mohamed Salah dokrajčio je Inter na “Đuzepe Meaci”.

Vraćaju se Redsi sa prednošću od 2:0 u grad Bitlsa, koja im donosi spokoj, ali ih, takođe, i primorava da oči drže širom otvorene i sve vreme budu na oprezu. Jer, imao je Inter dobre prilike u Milanu, mogao je da povede i daleko od toga da je bio bezopasan. Timu Simonea Inzagija nedostajalo je iskustvo, koje Liverpul poseduje.

Izabrane vesti

Jirgen Klop nije “štedeo” Ivana Perišića. Za još jednu izvanrednu ovosezonsku partiju obasuo ga je pohvalama. Veliku štetu napravio je hrvatski reprezentatiuvac Liverpulu po levom boku, mogao je da upiše i asistenciju, ali su njegove lopte bili za nijansu jače ili su napadači u završnicama akcija vukli pogrešne odluke.

"Kako je dobru utakmicu odigrao Perišić, bio je sjajan i jako nas je namučio. Inter je generalno odigrao dobro, u nekim smo trenucima patili, ali ostali smo koncentrisani svih 90 minuta. Ključ pobede bio je u našim izmenama", rekao je Jirgen Klop i dodao:

"Krenuli smo odlično i stvarali Interu probleme, ali nismo u završnicama naših akcija bili pravi. Nismo se dobro branili, a najviše problema nam je pravio Perišić. Bilo je jako neugodno. Imali su šanse, ali nisu iz njih postigli golove. Džeko jeste, ali jebio ofsajd, pa gol nije priznat. Nismo bili najbolji, ali ostali smo u utakmici".

Liverpul može mirno da spava. Prebrodio je “vruće” gostovanje, ima velikih 2:0 pred revanš, ali ne sme da se opušta i vodi parolom “lako ćemo” izaći na kraj sa Interom na “Enfildu”.

"Izuzetno teško gostovanje, Inter je imao veliku podršku sa tribina. Zaista sam uživao u atmosferi i publici. Srećom, našli smo put do njihove mreže. Nosimo lepu prednost u Liverpul", rekao je Virdžil van Dajk.

Radost Liverpula (©Reuters)Radost Liverpula (©Reuters)

Holanđanin nema dilemu - pobeda Redsa čista je kao suza. Na stranu svi problemi i što je meč mogao da ode i u drugom smeru, da su Interovi ofanzivci bili pribraniji kad uđu u kazneni prostor...

"Sve smo pokušavali, nismo mogli da ih probijemo... Uspeli smo nekako i ostvarili smo jako dobar rezultat uoči revanša na Enfildu. Odlično su se branili, ali Firmino je pronašao prostor i postigao sjajan gol. Probio je do tada besprekornu obranu Intera i za uloženi trud i napor smo nagrađeni trijumfom. Zatim i Salah. Na kraju mislim da smo zasluženo pobedili".

Slavi Liverpul u Gradu mode, a ono što posebno raduje Virdžila van Dajka je to što se mreža Alisona Bekera nije zanjihala.

"Sve ekipe igraju pod pritiskom, ovo je Liga šampiona. Morate biti spremni da patite, da se branite i da onda iskoristite svoje šanse. Presrećni smo zbog rezultata i činjenice da je naša mreža ostala netaknuta", podvukao je holandski štoper.


tagovi

Liga šampionaInterLiverpulJirgen KlopVirdžil van Dajk

Obaveštavaj me

Liverpul
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara