Liverpule spavaj mirno, tu su Salah i Firmino! Inter uzalud napadao čitavu utakmicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.02.22. | 23:00

Liverpul na kvalitet, ali pre svega zahvaljujući dužini klupe i pravim izmenama, stigao do kapitalnog slavlja u prvom meču osmine finala Lige šampiona - 2:0

Snaga jednog velikog tima ogleda se i kroz način na koji on izlazi na kraj u teškim situacijama. Upravo se u jednoj takvoj večeras našao Liverpul na Đuzepe Meaci. Ekipa Jirgena Klopa je tokom čitavog meča bila u podređenom položaju, ali je delovala potpuno smireno. Kao da je od početka meča bila svesna da će stvari doći na svoje mesto. I došle su u samom finišu meča, kada su Redsi golovima Roberta Firmina i Mohameda Salaha, u razmaku od osam minuta, došli do velikog slavlja. Verovatno i presudnog kada je u pitanju plasman u četvrtfinale u pitanju - 2:0 (0:0).

Liverpul je dva gola dao iz dva udarca u okvir gola. Firmino se po ko zna koji put pokazao kao veliki džoker ovog tima. Izuzetno je reagovao nakon centaršuta Endija Robertsona iz kornera u 75. minutu i pogodio donji desni ugao nemoćnog Samira Handanovića. Samo osam minuta kasnije, Mohameda Salaha je pomalo pogledala i sreća, pošto je njegov udarac prošao kroz šumu nogu domaćih defanzivaca i otišao u mrežu ispred koje je nemoćno stajao slovenački čuvar mreže.

Izabrane vesti

Bukvalno sve ostalo što je bilo vredno pomena događalo se na suprotnoj strani terena. Igrači Intera su diktirali tempo, konstantno napadali preko brzih bokova, a sve je moglo da bude mnogo drugačije da je Hakan Čalhanoglu u 16. minutu umesto prečke uspeo da protrese prečku protivničkog gola.

Ono što je nedostajalo Nerazurima bila je konkretnost u završnici napada, mada je bilo prosto neverovatno koliko su lopti u samom srcu svog šesnaesterca uspeli da preseku gostujući defanzivci, a potom ih pošalju daleko u polje protivnika. Inter je meč uspeo da završi bez udarca u okvir gola, mada je Džeko u 60. minutu uspeo da savlada Alisona Bekera, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Pre prvog gola Liverpula u dobroj situaciji da glavom postigne pogodak bio je Denzel Damfris, ali je to samo dva minuta kasnije na suprotnoj strani kaznio Firmino. Čak je i između dva gola ozbiljan pokušaj da izjednači rezultat imao Ivan Perišić, ali je njegov snažan udarac prohujao preko prečke protivničkog gola. Sve je ubrzo bilo rešeno, Salah nije oklevao kada krenuo ka lopti koju je Škrinijar nesmotreno skrenuo ka srcu šesnaestrca, a onda je usledio udarac koji je pronašao put do protivničkog gola.

Može se reći da su ključnu prevagu napravila kluba gostiju. Klop je na početku drugog poluvremena u svlačionicu posle Dijoga Žote, poslao i Sadija Manea, Fabinja i mladog Harvija Eliota. Simone Inzagi je u 70. minutu umesto Lautara Martineza na teren poslao Aleksisa Sančeza, ali ubrzo ta izmena nije imala nikakav značaj na konačan rezultat. Tek u završnici usledile su zakasnele promene i ulasci Darmijana, Ranokije, Galjardinija i Dimarka.


INTER - LIVERPUL 0:2 (0:0)

/Firmino 76, Salah 83/

Stadion: Đuzepe Meaca

Sudija: Šimon Marčinjak

INTER (3-5-2): Handanović – Škrinijar, De Fraj (od 89. Ranokija), Bastoni (od 90+1 Dimarko) – Damfris (od 89. Darmijan), Vidal (od 89. Galjardini), Brozović, Čalhanoglu, Perišić – Martinez (od 70. Sančez), Džeko

LIVERPUL (4-3-3): Alison, Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson – Eliot (od 60. Keita), Fabinjo (od 60. Henderson), Alkantara (od 86. Milner) – Mane (od 60. Dijaz), Žota (od 46. Firmino), Salah


tagovi

Mohamed SalahRoberto Firmino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara