Klop: Tek ćemo da trošimo! Danas za 100.000.000 evra možete da kupite samo jednog štopera

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.19. | 16:01

Nemac korigovao stavove od pre tri leta

Bilo je onih koji su ga nazivali licemerom, prevrtljivcem, govorili kako menja mišljenje zavisino od toga kako vetar duva, međutim, Jirgen Klop ima rezultat i to je dovoljno veliki zaklon da se iza njega sakrije čak i u danima kad je ponovo aktueliziovana njegova izjava od pre tri leta.

Tad je trener Liverpula govorio kako će se povući iz fudbala ako transferi poput onog Pola Pogbe  u Mančester junajted postanu praksa i da nikad sebi ne bi dozvolio veliku potrošnju novca. A onda je u naredna dva leta strovalio više od 350.000.000 evra i doveo Crvene na vrh Evrope.

Izabrane vesti

Sasvim dovoljno argumenata da ona prva priča, o tome kako će se povući iz fudbala bude li i on pribegao ludovanju sa cenama, bude modifikovana.
Dok sam radio u Nemačkoj, Bajern je imao maltene neograničen budžet za pojačanja, veći od 100.000.000 evra. Za taj novac danas možete da kupite samo jednog štopera. Dakle, ono što vam je nekad predstavljalo rupu bez dna sad je dovoljno tek za jednog igrača, a da pritom nismo uzeli u obzir njegovu platu“, jasan je Jirgen Klop.

Nemački strateg je u tri od poslednja dva prelazna roka obarao rekorde. Najpre je u zimu 2018. učinio Virdžila van Dajka najplaćenijim defanzivcem planete svih vremena, da bi minulog leta doveo Alisona, ali je Brazilac samo koji dan bio najskuplji golman sveta, pre nego što ga je na drugo mesto potisnuo Kepa Arizabalaga.
Tržište se promenilo. I to više nego što sam očekivao, mada i dalje ostajem pri stavu izrečenom 2016. Možda se samo poenta mog tadašnjeg izlaganja malo izgubila u prevodu. Mislio sam da ako dostignemo tačku u kojoj je fudbal samo novac, a ne fudbal, onda ga napuštam. I dalje osećam to na isti način“.

Menadžer velikana sa Enfilda najavio je da će ostati dosledan ideji da novac troši nemilice.
Liverpul je ambiciozan klub, da nije trošio novac poput ostalih, ne bi mogao sa njima da se takmiči. Svi troše ogroman novac, moramo i mi da uradimo isto“, dodao je Jirgen Klop.

A kao potencijalna pojačanja pominju se Rodri iz Atletika, Paulo Dibala i Žoao Kanselo iz Juventusa, dok bi možda najveća bomba predstavljao povratak Felipea Kutinja u Liverpul, o čemu se poslednjih sedmica sve glasnije govori.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara