Komentari na vest

Klose u centar: Nekada je Nemačka ulivala strah, danas mladi nemaju lidere i uvrede se posle kritika

Б

Блок

pre 6 meseci

Ел имате Њемце у тиму?
i

igor978

pre 6 meseci

Nije to problem Nemačke već globalni fenomen. Ne daj bože sa podigneš glas kao trener na ove klince danas, većina bi pala u depresiju, naljutili bi se na trenera a neki i tužili za mobing. Vrhunski sportisti imaju u sebi mentalitet ratnika, a danas imate gomilu talentovane dece koju roditelji guraju u sport zbog velike love, a ta deca osim talenta nemaju ništa- nemaju srce i mentalitet da bi bili uspešni profesionalci u sportu, onda postaju nezadovoljni i osetljivi na ukore, jer u njima ne možeš probuditi borca. Igrao sam rukomet, mogao sam da propustim trening samo ako nešto slomim ili od bolesti ne mogu da stojim na nogama, a danas ih boli glava i oni me dođu na trening….
M

Mitros

pre 6 meseci

Klose nije Poljak, njegov otac je Nemac od preko Odre. Dobio je ime Miroslav da bi se uklopio posle sloma nemačke i pripajanja tih teritorija Poljskoj.
S

SezonskaJakarta

pre 6 meseci

Možda su i platili ceh nekoj drugoj vrsti promene imidža i rušenju tradicije, što je kroz vreme moglo odbiti mlade od toga da se bez zadrške bore za Nemačku. Mislim na sastav tima koji je svojevremeno ponizio Brazil sa 7:1. U njemu su neki od najbitnijih igrača bili Poljaci (Klose i Podolski), Boateng i Kedira, čiji je otac poreklom iz Gane, odnosno iz Tunisa, Ozil (sin turskih migranata) ... Kosmopolitsko razmišljanje jeste i zdrav odnos prema ljudima, svetu oko nas, ali pitanje je koliko potiranje pojma nacije deluje iskreno. Kod nas se dešava nešto slično po pitanju nacionalnog duha: prinudno i naglo gašeni plamen ostavio je iza sebe hladnoću i smrad.
Q

Q31

pre 6 meseci

Legendarni Poljak je apsolutno u pravu i to ne važi samo za fudbal, već za sve sfere života. Posledica opšteg degenerisanja čoveka. Dovoljno je samo pogledati ponašanje, izgled, govor tela, zrelost nekih starijih generacija dok su bili mladi i ovih danas fb, instagram, tik tok generacija. Muškarci vs dečaci to je to ukratko. Mislim da tek sad shvataju koliko su srećni što su odrasli u nekom malo drugačijem vremenu.
k

kimmi

pre 6 meseci

sve je to ok, ali je problem zapravo prostiji, njemacka trenutno nema igrace koji su kvalitetni kao neki drugi. nista strasno, i druge reprezentacije su prolazile kroz to, ili prolaze i sada. vecina timova danas, a to pogotovo vazi za njemce, proizvodi nekako slican tip igraca. ako si nekad mogao da vidis da su odrasli igrajuci mali fudbal ispred zgrade, i da imaju svaki neki svoj sarm, sada se vidi da svi igraju u balonu ili jos gore, nauce fudbal u skoli fudbala, po sablonu.
m

magnus

pre 6 meseci

ovo se moze preneti na sve. i sam CR je pricao kako su ga prihvatili u United-u ali morao je da slusa Gigsa, Skolsa... igraci danas brzo dolaze do velike love, brinu o imidzu, raznim.poslovima... i sve manje na fudbal
G

Gaizka

pre 6 meseci

Koga ste vi maltretirali? Maltretirala je Španija sve redom u periodu 2008-2012 , Evropsko 2008, Svetsko 2010, Evropsko 2012, tri vezana prvenstva, tri zlata.
G

GrofModerneHrvatske

pre 6 meseci

Ne citas sa razumijevanjem intervju!
M

MANOL0

pre 6 meseci

Pusti svabe brate,nego mi reci cujes li se sa kili gonzalesom i ruben barahom ?
H

Hoxi

pre 6 meseci

Maltretirali su sve redom i ponizavali u fudbalu kao na primer brazil 2014 7:1 i to u brazilu!!!