Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kluž unovčava kiks FCSB-a

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 14:17

Kvota na pobedu Kluža u gostima 2,15, kladimo se da nećete naći veću

Kluž je nanizao devet mečeva bez poraza i nada se da će večeras iskoristiti kiks FCSB-a protiv Akademije Klinčeni. Ukoliko bude slavio protiv Botošanija (19.30) preskočiće nekadašnju Steauu i preoteti joj lidersku poziciju rumunskog šampionata.

Ono što ove sezone radi odbrana Kluža prava je umetnost, jer je dopustila samo deset pogodaka rivalima na 21 utakmici. Železničari su rešeni da i četvrti put zaredom nadigraju i slome Botošani, a dva puta u poslednja tri duela sa današnjim rivalom uspeli su da sačuvaju mrežu. Forma rivala govori da će gosti imati teži zadatak nego u nekim prethodnim sučeljavanjima pošto je Botošani osvojio 12 bodova iz poslednjih pet ligaških mečeva.

Izabrane vesti

Raspoloženje Kluža dodatno podiže činjenica da se pregovara sa nekadašnjom uzdanicom među stativama. Gjedrius Arlauskis od juče nije član saudijskog Al Šababa i rumunski velikan želi da ga vrati u svoje redove. Litvanac je u prethodne tri sezone pomogao Klužu da osvoji isto toliko titula, a šampion Rumunije bio je i sa Unireom, odnosno FCSB-om.

Dok se transfer ne realizuje izabranici Edvarda Jordaneskua moraju da budu fokusirani isključivo na prepreku koja je u poslednjih dvadesetak dana pobeđivala Poli Jaši, Dinamo Bukurešt, Hermanštat i Kindiju. Posle tako ubedljivog perioda Botošani se nalazi među šest ekipa, odnosno u zoni koja garantuje plej-of, ali joj sa dva boda manje za vratom dišu Kindija, Gaz Metan i Uta Arad.

U velikoj meri za kvalitetne rezultate Botošanija zaslužan je francuski napadač Hamidu Kejta, strelac 12 od 31 gola ekipe. Ako njega uspeju da neutrališu, gosti su obavili pola posla. Sa druge strane Kluž nema izrazitog golgetera, ali je deset različitih strelaca do sada vrlo lepo rasporedilo golove. Kao i prošle sezone kada se Kluž okitio trećom uzastopnom titulom, ogroman doprinos igri i golovima daje najbolji igrač Ćiprijan Deak koji je učestvovao u devet od 29 prvenstvenih golova.

RUMUNIJA 1 – 22. KOLO

Petak

Sepsi - Poli Jaši

Subota

Astra - Arđeš Pitešti

Krajova - Dinamo Bukurešt

Nedelja

Uta Arad - Hermanštat

Gaz Metan - Kindija

FCSB - Klinčeni

Ponedeljak

16.30: (1,67) Vitorul (3,70) Voluntari (5,40)

19.30: (3,80) Botošani (3,35) Kluž (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CFR KlužKluzKluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara