Slobodan Tedić (©MN Press)
Slobodan Tedić (©MN Press)

Ko će do prvih bodova: Makedonci oslabljeni, šansa za prvenac Orlića

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 10:27

Mladi fudbaleri Srbije u Ohridu igraju protiv komšija u drugom kolu kvalifikacija mladih za Evropsko prvenstvo 2023. godine. Domaćin bez četvorice igrača, trojice zbog virusa korona

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Da bi neko rekao da Francuska neće osvojiti Farska Ostrva, svi bi mu se smejali. Ali upravo se to dogodilo, Trikolori su odigrali nerešeno sa autsajderom (1:1) i to je idealna šansa za Makedoniju i Srbiju da isprave kiks s premijere. Makedonija je poražena od Francuske (0:3), dok su Orlići poklekli u duelu sa Ukrajinom. Meč se igra u Ohridu danas (16.00).

Izabrane vesti

Makedonija protiv Francuske nije uputila nijedan šut ka protivničkom golu. Obe selekcije nemaju pravo na grešku. Tim Dragana Kanatlarovskog nije imao prostora da zablista protiv prvog favorita u grupi koju predvodi nova mlada zvezda Real Madrida, Eduardo Kamavinga. Srbi su imali promenljivo izdanje u Staroj Pazovi gde je Ukrajina golom u 14. minutu meča ostavio tim Zvonka Živkovića praznih ruku. Srbija će biti pod velikim pritiskom sa Makedonijom, jer su očekivanja od ovog meča velika i moraće da pokažu znatno bolju igru kako bi popravila utisak. I tako nešto definitivno odgovara Risovima - Makedonija je bila najopasnija kad su je potcenjivali.

16.00: (4,10) Makedonija (3,40) Srbija (1,83)

Ova utakmica igra se u Ohridu, inače prva van Skoplja posle dužeg vremena, S obzirom na činjenicu da samo prvi tim iz grupe ide direktno na kontinentalno okupljanje, a drugi će morati da računa i da se bavi sa matematikom da bi bio među najboljim drugoplasiranim ekipama, jasno je da je neuspeh u susednom duelu za Srbiju smanjiće šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Utisak koji su ostavili Orlići protiv Ukrajine nije za prelaznu ocenu. Mnogo toga nije štimalo u igri, daleko je to bilo od zamisli selektora Zvonka Živkovića, koji je najavio da će biti promena. Neophodna je sveža krv.

"Osvežićemo ekipu, biće sigurno promena. Mora da ih bude", poručio je Živković.

Novi neuspeh značajno bi umanjio šanse Srbije da se plasira na Evropsko prvenstvo, tri boda u Ohridu postala su imeprativ.

"Makedonija uglavnom pravi napade iz poslednje linije. Moraćemo da pritisnemo domaćina kako znamo i umemo, ali i da budemo oprezni u pokrivanju igrača, kao i samog terena. Neophodno je da skratimo prostor između linija, međutim, to moramo da uradimo pametno, promišeljeno, sa željom da se lopta oduzme rivalu. Igrači moraju da budu snažniji u duelu. To su sve detalji koji rešavaju utakmicu", rekao je selektor Orlića i dodao:

"Voleo bih da spustimo loptu, da prijem i predaja idu mnogo brže, da udvajamo po krilu, da se lopta ne vodi, nego da cirkuliše kroz pas...Osvojene lopte ne smemo vraćati pozadi. Jednostavno, moramo biti direktniji, opasniji, jer bez šuta nema gola".

-------------------------

Utakmice mladih reprezentacije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------

Kada je u pitanju tradicija, nastup u međusobnim duelima apsolutno je na strani Srba koji su poslednji put poraženi od Makedonije u 2010. u prijateljskoj utakmici (0:1). Od tada su zabeležili pet pobeda i dva remija. Utakmica će biti od velikog značaja za oba tima, očekuje se oprezna igra bez vrlo otvoreni gard. Makedonija protiv Srbije neće moći računati na Marija Mladenovskog, Adrijana Hajdarija i Dimitara Todorovskog (bili pozitivni na COVID-19), kao ni na povređenog Amela Rustemoskog.

18.00: (1,12) Ukrajina (8,00) Jermenija (16,0)

U drugom meču Grupe H, reprezentacija Ukrajine ugostiće Jermeniju U21 (18.00). Oba tima imaju do sada jednu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ukrajina ima samo jedan odigran meč, onaj protiv Srbije, dok Jermenija ima dva sa Farskim Ostrvima i rezultat je polovičan – pobeda (2:0) i poraz (0:2).

KVALIFIKACIJE MLADIH ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA H

Ponedeljak

Farska Ostrva – Francuska 1:1 (0:1)

/Lokin 55 – Guri 8/

Utorak

16.00: (4,10) Makedonija (3,40) Srbija (1,83)

18.00: (1,12) Ukrajina (8,00) Jermenija (16,0)

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Mlada reprezentacijamlada reprezentacija Srbijekvalifikacije za ep u21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara