Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Ko će na Paunovića u finale - Kruz Azul ili Klub Amerika?

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 23:05

Gradski derbi odlučuje drugog finalistu prijateljskog turnira u Meksiku

Takmičenje Kup za Meksiko, prijateljski turnir u organizaciji tamošnjeg fudbalskog saveza u sklopu priprema za Klausuru, polako se privodi kraju. Noćas od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu sastaće se Kruz Azul i Klub Amerika, u okviru poslednjeg meča A grupe.

Popularni Clasico Joven iliti Mladi klasiko, direktno će da odluči pobednika grupe, odnosno drugog finalistu predsezonskog turnira. Prvi je bio poznat već posle tri kola. Gvadalahara Čivas koji odnedavno trenira srpski strateg Veljko Paunović, sa tri pobede u prva tri kola B grupe ekspresno je obezbedio prvo mesto, a samim tim i susret za trofej koji je na programu 30. decembra.

Izabrane vesti

U A grupi je situacija znatno neizvesnija, usled velikog broja remija. Iako je poslednje kolo Pumas dočekao na prvom mestu, on je bez prilike da ga odbrani, pošto je slobodan. Tako se došlo u situaciju da je Kruz Azulu remi dovoljan da overi plasman u finale, dok je Klub Amerika u situaciji da mora da trijumfuje ako želi da osigra poslednji susret u takmičenju.

02.00: (2,95) Kruz Azul (3,70) Klub Amerika (2,05)

Posle tri utakmice u Kupu za Meksiko, Sementerosi imaju jednu pobedu i dva remija, odnosno pet poena na svom kontu, dok je Klub Amerika za bod lošija, jer ima po jedan od svakog mogućeg ishoda. U prošlom kolu su Astečki Orlovi poraženi od Pumasa sa 2:0.

Turnir je prijateljskog karaktera, pa sve ekipe kombinuju mnogo sa sastavima i uglavnom u drugom poluvremenu izvedu potpuno drugačiju postavu od one koja je započela meč. Zato, baš i nema svrhe analizirati preterano prethodne utakmice.

Jedino što bi igrače Kruz Azula moglo da dodatno motiviše je želja da se osvete gradskom rivalu za debakl u Aperturi, sredinom avgusta. Orlovi su tada u ligaškom delu ponizili Kruz Azul sa 7:0, a zanimljivo je da je to bila prva pobeda Klub Amerike u direktnim susretima posle čak osam međusobnih mečeva, odnosno posle tri remija i pet pobeda Kruz Azula.

KUP ZA MEKSIKO, PRIJATELJSKI TURNIR - POSLEDNJE 5. KOLO

GRUPA A

Utorak

Toluka - Nekaksa 1:0 (0:0)

Sreda

02.00: (2,95) Kruz Azul (3,70) Klub Amerika (2,05)

GRUPA B

Utorak

23.55: (2,25) Tigres (3,15) Santos Laguna (3,15)

Sreda

04.00: (2,95) Gvadalahara (3,10) Atlas (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MeksikoKruz AzulKlub Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara