Randal Kolo Muani (©Reuters)
Randal Kolo Muani (©Reuters)

Kolo Muani bi mogao da uzdrma letnju pijacu: Junajted, Liverpul i Bajern gledaju ka Frankfurtu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 21:41

Ajntraht zacepio cenu – 100.000.000 evra

Prošlog leta stigao je za džabe, narednog bi Ajntrahtu mogao da donese rekordnu sumu. Randal Kolo Muani je od strane brojnih medija označen kao tempirana bomba koja bi u idućem prelaznom roku mogla da bude aktivirana.

Nije tinejdžer (24), a i kada je bio nije slovio za velikog talenta, štaviše, malo ko je bio upoznat sa njegovim kvalitetima kada je letos stigao u Frankfurt… Ipak, kako sezona odmiče sve se više priča o francuskom napadaču. Period adaptacije nije mu bio potreban, od samog dolaska u klub igra na visokom nivou i već je na 12 golova i 13 asistencija u svim takmičenjima, pride je maksimalno iskoristio i onih 180 minuta koliko je dobio na Mundijalu da skrene pažnju velikih klubova.

Izabrane vesti

Pardon, najvećih. Ekip piše da Kolo Muani privlači pažnju Mančester junajteda, Liverpula i Bajerna, klubovi koji su dovođenje špica označili kao prioritet narednog leta. Ipak, svaki od pomenutih klubova odbija cena. Budući da je sa Francuzom sklopio saradnju do leta 2027. godine i da u ugovor nije ubacio otkupnu klauzulu, Ajntraht će za novopečenog reprezentativca Francuske tražiti okruglo 100.000.000 evra.

Svesni da je na tržištu sve manje kvalitetnih centralnih napadača, u Frankfurtu žele da dobro naplate nagli procvat Kolo Muanija i time obore rekord po pitanju izlaznog transfera. Aktuelni drži Luka Jović koji je prelaskom u Real Madrid doneo nemačkom klubu 63.000.000 evra.

Kolo Muani ne insistira na odlasku iz kluba narednog leta, ali će gotovo izvesno napustiti Frankfurt ukoliko ekipa ne uspe da obezbedi učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Popularni Orlovi se posle 19 odigranih mečeva nalaze na petom mestu sa 35 bodova, jednim manje od četvrtoplasiranog Lajpciga.


tagovi

LiverpulTransferiRandal Kolo MuaniAjntrahtMančester JunajtedBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara