Komentari na vest

Kolo Muani otkazao poslušnost, odmah stigla kazna i poruka: Njegov potez neće uticati na transfer politiku

I

Igor978

pre 8 meseci

E zbog ovoga mi je sport u SAD vrhunski i iznad ovog blata u Evropi - tamo se zna kada igrač može da pregovara sa drugima, a kada ne može. Ista pravila se moraju primeniti i u ostatka sveta vezano za transfere/trejdove, jer ovo je postalo neodrživo za sve manje klubove. Dovedeš igrača koji je neafirmisan, potpišeš sa njim ugovor na 3-4 godina, daš mu prostor za razvoj i on eksplodira u prvoj godini, a onda krenu milijarderi ili klubovi-države sa nekim suludim ponudama, čime remete odnose između igrača i kluba i potpuno ruše planove manjih klubova. Da igrač zna da ne može da ode još jednu sezonu, svega ovoga ne bi bilo. A čak i nakon te druge sezone, njegov klub bi morao imati pravo da ga zadrži ako izjednači platu koju mu drugi nude, kao u NBA. Sve dok ima validan ugovor sa klubom , igrač ne može da se LJUTI što ga ne puštaju jer je ON TAJ KOJI JE POTPISAO UGOVOR! Pa kada mu istekne ugovor, neka ide gde god želi, i to kao slobodan. Dodatno, fudbal je jedina profesija u svetu u kojoj dobiješ pare koje si potpisao a da ne moraš nikakvu statistiku/rezultate da imaš, možeš sedeti na tribinama dve godine, trčkarati na treninzima i primati platu. Ej!
Ш

Шта млатиш ти

pre 8 meseci

Какво изједначавање плате? Јел си потписао уговор? Јеси! Јел си направио напредак у игри? Јеси! Јел клуб поставио своје услове за твоју продају? Јесте! Значи други клубови могу да преговарају по условима које је твој клуб поставио и ништа испод тога.. А ти као играч немаш право на забушавање јер си уговором везан за клуб... Замисли сад ситуацију ти си забушавао одбијао да тренираш и из клуба ти то све лепо одбију од плате и не дају ти плату наредна три месеца, шта онда?
M

MaloVise

pre 8 meseci

Davno nekad je to pokrenuo Esijen u Lionu kad ga je Celzi htio, on tad sve dogovorio sa njima. Te kazne te treniranje sa juniorima, cijelo ljeto i predje na kraju. Poslije njega igraci se sve vise odlucuju odjednom na takve poteze.
c

cao cao

pre 8 meseci

Kako Mbape divljak obican pokrene lavinu ovakvih poteza.
G

Gost83

pre 8 meseci

Ja bi trazio i uzeo a oni pristali na 75 miliona + Ekitikea. Jer ce i njega moci vec za sezonu i po da prodaju za slicne ako ne i vece pare.
M

Mitros

pre 8 meseci

Inače ne podržavam ovakvo ponašanje ali dečko je došao za džabe prošle godine i sad hoće da se vrati u svoju zemlji. Baš gramzivo ponašanje Ajntrahta.
I

Igor978

pre 8 meseci

Nije došao "za džabe" već je dobio PLATU i novac za potpis. Tj. klub je odlučio da uloži svoj novac BAŠ U NJEGA, a ne u nekog drugog igrača, kako bi ga kasnije PRODAO. To se zove biznis, a ti ili imaš 13 godina ili nešto drugo nije u redu sa tobom pa ne razumeš kako svet funkcioniše. Klubovi nisu socijalne ustanove već organizacije poput firmi, koje imaju prihode i troškove, žive od onoga što sami zarade a ne od DRŽAVNIH PARA kao u Srbiji
B

Big boy

pre 8 meseci

Tako i treba. Klub je iznad svega,ovaj odigrao sezonu ajde sad da teram cirkus. Ostani profesionalan ako si siguran u sebe i dobar igrac.
a

aa

pre 8 meseci

Prodat ce ga jer im se ne isplati da ne igra,a bez njega bolje da ni ne igraju kako igraju