Fudbaleri Oleksandrije (©AFP)
Fudbaleri Oleksandrije (©AFP)

Kolosalna šansa za debitanta, Oleksandrija igra na gol više

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 11:18

Kolos, maleni klub iz sela u Kijevskoj oblasti, u debitantskoj sezoni u Ukrajini može da stigne čak i do plasmana u Evropu. Publika opet na stadionima

Protekle nedelje završen je šampionat Ukrajine trijumfom Šahtjora. Dinamo iz Kijeva je jedva stigao do kvalifikacija za evro-elitu, dok je Zorja bila treća. Ostalo je još da se odigraju mečevi baraža za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Danas su na programu mečevi polufinala. Igra se samo jedna utakmica na terenima ekipa koje su igrale u plej-ofu za šampiona, Kolos dočekuje Dnjipro-1 (16.00) u Kijevu, dok dva i po sata kasnije Oleksandrija igra na svom stadionu protiv Marijupolja. Za razliku od prethodnih utakmica, danas je dozvoljeno prisustvo navijača, ali u ograničenom broju zbog predostrožnosti usled virusa korone.

Izabrane vesti

Kolos je ove sezone debitovao u najboljoj ligi i prijatno iznenadio plasman među šest najboljih timova u Ukrajini. Ekipa dolazi iz sela Kovaljovka koje se nalazi u Kijevskoj oblasti. Prošle nedelje je napravila senzaciju kada je na Olimpijskom stadionu pobedila veliki Dinamo sa 2:0. Najpopularniji klub u zemlji ipak je na mala vrata otišao u kvalifikacije za Ligu šampiona zbog kiksa Zorje.

Kolos svoje utakmcie igra u Kijevu na Olimpijskom stadionu. U ekipi je samo jedan stranac, i to Islanđanin Arni Vihjalmson koji je postigao gol iz penala protiv Dinama prošle nedelje. Prvi strelac tima sa šest golova u šampionatu je Vlodimir Lisenko. I on je zatresao mrežu Kijevljana u velikoj pobedi Kolosa od 2:0.

Dnjipro-1 je vezao tri pobede u drugoj, slabijoj grupi šampionata Ukrajine i izborio polufinale baraža. Gosti kompletni stižu u Kijev. Za domaćina zbog crvenog kartona u prošlom kolu neće igrati iskusni Vadim Milko. U ovom šampionatu domaćini su bili uspešniji u međusobnim susretima. Kolos je pobedio sa 4:0, a Dnjipro sa 2:1.

U drugom meču polufinala (18.30) Oleksandrija na stadionu KSK Nika dočekuje Marijupolj. Domaćin ima ulogu favorita. Oleksandrija igra efikasne utakmice. Na osam poslednjih utakmica dolazila je kombinacija GG&3+.

Oleksandrija je gajila nade da može i do kvalifikacija za Ligu šampiona. Ukrajinski mediji pišu da se drma klupa trenera Vlodimiru Šaranu i da će njegova sudbina da bude poznata posle duela baraža za Ligu Evrope. Finale se igra za četiri dana.

Domaćin za današnji duel polufinala može da računa na oporavljene Pavela Pašajeva i Artjoma Gordjenka. Dmitri Šastal i Artjom Sitalo su trenirali sa ekipom, ali su pod znakom pitanja za meč protiv Marijupolja. Zbog povrede neće igrati sigurno Roman Vantuh. U oba meča ove sezone domaći teren je igrao presudnu ulogu. Oleksandrija je slavila sa 3:1 pred svojim navijačima, ali je na gostovanju izgubila sa 2:1.

Devet poslednjih duela ova dva tima, gostujući tim nije slavio. Pet mečeva u nizu Oleksandrije i Marijupolja su završeni sa pogocima na obe strane – GG.

UKRAJINA, PLEJ-OF ZA LIGU EVROPE - POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Subota

16.00 (2,65) Kolos (3,25) Dnjipro-1 (2,70)

18.30 (1,65) Oleksandrija (3,80) Marijupolj (5,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ukrajina 1UkrajinaDnjiproOleksandrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara