Fudbaleri Kolubare (©Starsport)
Fudbaleri Kolubare (©Starsport)

Kolubara na bod do opstanka, Mladost izgubila posle skoro dva meseca

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 20:23

Stojanović dao gol i povredio se

Nije bilo neizvesnosti u duelu Kolubare i Mladosti igranom u okviru 4. kola plej-auta Superlige. Domaćin je s dva gola u prvom poluvremenu najavio treću pobedu u četiri utakmice doigravanja, a u nastavku je samo povećao razliku do konačnih 3:0 (2:0).

Gosti iz Lučana upisali su poraz posle tri remija, prvi još od 8. marta i utakmice sa Voždovcem kod kuće (2:4).

Izabrane vesti

Sa ova tri boda Lazarevčani su došli na korak do sigurnog ostanka u najjačem rangu domaćeg fudbala. U preostala tri kola dovoljan im je i jedan remi da bi definitivno izbegli i baraž. Predstojeće prepreke su im Spartak u gostima, Proleter kod kuće i Radnik na strani.

Povela je Kolubara u 20. minutu kada je Nenad Kočović precizno šutirao glavom na centaršut Filipovića iz kornera. U 34. minutu na 2:0 povisio je Andreja Stojanović preciznim udarcem iz trka posle prethodne odbrane Ivana Kostića, ali se tom prilikom 23-godišnji levi bek povredio, pošto je nezgodno doskočio i iskrenuo skočni zglob. Odmah je zamenjen, ali nije se to odrazilo na igru domaćeg tima.

Po povratku sa omodra zeleno-crni stigli su do još jednog pogotka. U 52. minutu precizan je sa ivice kaznenog bio Uroš Đuranović.

Najbolju šansu za goste, koji su ostali na četiri boda od baraža za opstanak, imao je Radomir Milosavljević tokom prvog poluvremena, kada je iz povoljne pozicije šutirao visoko preko gola.

Kakav je odnos snaga bio ove večeri u Lazarevcu pokazuje i statistika. Kolubara je u prvom poluvremenu šutirala devet puta, šest u okvir gola, dok su gosti imali samo pomenuti neprecizan šut Milosavljevića.

Mladost će u preostala tri kola igrati protiv Radnika kod kuće, Metalca u gostima i Spartaka na svom stadionu. Direktno ispadanje iz lige ne deluje kao realna pretnja, ali da bi izbegli baraž u Lučanima će morati da počnu i da pobeđuju.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 4. KOLO

Subota

Novi Pazar - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

/Islamović 59, Mujezinović 69 - Ubiparip 20/

Kolubara - Mladost 3:0 (2:0)

/Kočović 20, Stojanović 34, Đuranović 52/

Ponedeljak

15.00: (2,45) Radnik Surdulica (3,15) Spartak Subotica (2,80)

17.05: (2,35) Proleter Novi Sad (3,10) Metalac (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolubara LazarevacMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara