Sead Islamović (© Starsport)
Sead Islamović (© Starsport)

Burna uvertira, pa uzbudljiva predstava: Sivić izmenama nadmudrio Lalatovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.04.22. | 17:58

Rezervisti režirali preokret Novog Pazara i prvu pobedu (2:1) nad Kragujevčanima kraj Jošanice od 2014. godine

Burnu uvertiru imao je susret Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca u 4. kolu plej-auta. Neposredno uoči izlaska igrača na teren, Nenad Lalatović je pred kamerom TV Arena Sport pričao da mu domaćini spremaju vatren doček i provokacije ne bi li bio isključen u uvodnim minutima meča, baš kao nedavno u Surdulici. Tvrdio je trener gostiju i da nikada nije fudbalere Novog Pazara nazvao "Turcima", kao što su pisali lokalni mediji iz grada kraj Jošanice.

Tokom utakmice, srećom, nije bilo incidenata kada je u pitanju trener gostiju - osim što ga je u uvodnim minutima meča nehotice loptom sa svega par metara snažno pogodio Mirza Delimeđac. Ali, na terenu je i te kako "prštalo". Radnički je mnogo bolje ušao u meč i poveo u 20. minutu, međutim, domaćini su u drugom delu na krilima rezervista uspeli da preokrenu na 2:1 i prvi put od 2014. godine savladaju Kragujevčane na svom stadionu.

Izabrane vesti

Ovaj meč bio je od velike važnosti za oba tima, jer se tri kola pre kraja nalaze na pozicijama koje vode u baraž za opstanak u Superligi protiv trećeplasiranog i četvrtoplasiranog iz Prve lige Srbije. Novi Pazar je sada sada na tri boda prednosti, ali i tri manje od Spartaka, koji je prvi u mirnim vodama. Radnički sa šest bodova manje u odnosu na Subotičane svoje šanse da izbegne baraž sveo je na teoretske...

Izabranicima Tomislava Sivića ovo je treća pobeda, uz jedan remi, u plej-autu, dok je Radnički i dalje bez slavlja. Kragujevčanima je ovo bio drugi poraz, a imaju i dva remija.

Kako su gosti počeli utakmicu, delovalo je da će ove subote upisati prvu "trojku" u doigravanju. Miloš Milisavljević je uzdrmao prečku u 12. minutu na centaršut Aleksandra Varjačića, a Vojo Ubiparip je u 20. minutu realizovao sjajnu akciju u kojoj je Milisavljević petom proigrao Veljka Trifunovića, a on odigrao povratnu na ivicu peterca ka bivšem igraču upravo Novog Pazara, koji je precizno reagovao iz prve. U prvom poluvremenu Radnički je dvaput zapretio i preko kapitena Marka Mirića, međutim, najbolji strelac ekipe ovaj put nije bio precizan.

I onda, po povratku sa odmora gostujući igrači kao da su ostali u svlačionici, dok je Tomislav Sivić pogodio s izmenama i uspeo da prodrma svoju ekipu. U 59. minutu Sead Islamović je iskoristio statičnost odbrane Radničkog i dobro reagovao na odbitak posle odbrane Ognjena Lukića. Slično je bilo i deset minuta kasnije, kada je blokiran šut Ibrahima Mustafe, a lopta se odbila do Mustafe Mujezinovića. Dribling, nameštanje i tek onda šut. Previše vremena ostavljeno je domaćem fudbaleru.

Posle tog gola ritam meča je opao, nije bilo šansi koje su nagoveštavale promenu rezultata, što je odgovaralo Novom Pazaru.

Plavo-beli u narednom kolu igraju protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, dok će Radnički ugostiti Proleter.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 4. KOLO

Subota

Novi Pazar - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

/Islamović 59, Mujezinović 69 - Ubiparip 20/

18.30: (2,40) Kolubara (3,15) Mladost (2,90)

Ponedeljak

15.00: (2,45) Radnik Surdulica (3,15) Spartak Subotica (2,80)

17.05: (2,35) Proleter Novi Sad (3,10) Metalac (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nenad LalatovićRadnički KragujevacFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara