©Star Sport
©Star Sport

Konačno neka vest sa Čaira: Otišao Stajić

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 16:27

Bonus defanzivac je prvi fudbaler koji je formalno raskinuo ugovor sa Radničkim, trener Lalatović zakazao okupljanje za predstojeći vikend

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Okruglo je mesec dana kako je Radnički odigrao poslednju utakmicu u jesenjem delu sezone, a trener Nenad Lalatović iste večeri raspustio ekipu, i za sve to vreme glavna vest sa Čaira bila je ta da – nema nikavih vesti. Jedno veliko zatišje, pomalo neuobičajeno za klub čija ekipa ište razna prestrojavanja nakon turbulente polusezone, okončane na 13. mestu na tabeli – u zoni baraža za opstanak.

Izabrane vesti

Lalatović je za predstojeći vikend zakazao prva okupljanja na stadionu, testiranja za subotu i prvi trening za nedelju, a od danas je i definitivno jasno da ga, od igrača na koje je računao jesenas, u Nišu neće sačekati Nikola Stajić.

Ovaj mladi defanzivac sporazumno je raskinuo ugovor sa Radničkim i slobodan je u izboru nove sredine. Došao je letos kao želja tadašnjeg trenera Tomislava Sivića, sa pedigreom Zvezdinog đaka i godištem bonus fudbalera, ali je prvu pravu šansu dobio kod Saše Mrkića, čak asistirao Štuliću za pobedonosni gol protiv Napretka (3:2), da bi kod sadašnjeg trenera Nenada Lalatovića prošao put od junaka do tragičara za svega 20 dana. Za sjajnu partiju protiv Javora u Ivanjici (2:0) nagrađen je izborom u tim kola Mozzart Bet Superlige, ustalio se u startnoj postavi kao centralni bek, a onda je njegov kiks kumovao primljenom golu protiv Kolubare za remi na Čairu (1:1) i više ga nije bilo u sastavu. Ukupno je zabeležio devet nastupa u šampionatu.

Sasvim je izvesno da je Stajić samo „povukao nogu“ i da će se narednih dana dodatno „raščistiti“ kadar, jer je još ranije najavljen rastanak sa još nekim fudbalerima, pre svega sa onima koji su malo ili nisu uopšte igrali jesenas, poput Andrije Markovića, Lazara Đorđevića, Branislava Tomića, ali i Nikole Aksentijevića, jednog od fudbalera sa najdužim stažom na Čairu. Japanskom internacionalcu Mićibućiju je istekao ugovor. Nikola Štulić je „u izlogu“ za prodaju, posle polusezone koju je završio kao jedan od vodećih strelaca Mozzart Bet Superlige. Kao jedna od mogućih destinacija pominje se Češka. Ima dosta zaintetresovanih klubova, ali visinu obeštećenja određuje rukovodstvo Nišlija.

Štulićev eventualni odlazak upraznio bi mesto u napadu, mada ovih dana, kao neka vrsta prethodnice saigračima, krugove na Čairu broji Miljan Škrbić, koji se posle jednogodišnje pauze sprema za povratak na teren. Radnički je, prema ranijim rečima sportskog direktora Aleksandra Jovanovića, u potrazi za jednim visokim zadnjim veznim, za desnim bekom, pa i iskusnim štoperom.

Više novosti očekuje se od naredne nedelje, kada ekipa počne sa radom, a svakako do 12. januara, za kada je predviđen odlazak u Antaliju, na centralni deo priprema za nastavak sezone.


tagovi

Nikola Stajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara