Konte, Marota i Žang na sastanku, tema je i Filip Kostić

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 11:34

Inter opet gleda ka srpskom reprezentativcu...

Vreme je slavlja u Milanu, skudeto je posle 11 godina ponovo na Đuzepe Meaci, ali neće ta idilična slika moći da potraje. Kolege iz Italije pišu kako je sastanak Antonija Kontea i Bepea Marote sa vlasnicima kluba već zakazan s jednim jedinim ciljem - planiranje tima za iduću sezonu. Već se može naslutiti da će iskusni stručnjak zahtevati određene garancije kako bi ostao na klupi. Njega pre svega zanima da mu se obezbede resursi da Inter učini dominantnim u Italiji i iduće godine, odnosno da konačno budu obezbeđena adekvatna pojačanja za evropski iskorak.

Konte ima jasnu viziju: bez većih prodaja i najviše dva-tri pojačanja.

Izabrane vesti

Moratin zadatak je da pripremi trenera na limitirane mogućnosti za predstojeće leto. Pojačanja u platežnom rangu Romelua Lukakua ili Ašrafa Hakimija neće biti moguća, pa nema sumnje da predstojeći sastanak neće biti nimalo lagan.

Dva su mesta u timu na kojima bi Konte najradije video nova lica - golman i levi spoljni. Rumun Jonuc Radu, izvesno je, odlazi, a prvi pik za njegovu zamenu je Huan Muso iz Udinezea, za kog postoji i zanimanje Rome. Kalčomerkato navodi su u užem krugu kandidata još Meret iz Napolija i Marko Silvestri iz Verone.

Za nas je mnogo zanimljivija ova druga pozicija pošto se u vezu sa Interom ponovo dovodi srpski reprezentativac Filip Kostić (28). Nije Kostić jedina meta - tu su Emerson Palmieri i Markos Alonso - ali bi verovatno bio najskuplja roba. Što i ne čudi, imajući u vidu kako igra u poslednje dve sezone u Frankfurtu.

Po svim karakteristikama, pa i formaciji koju u Ajntrahtu forsira Adi Hiter, brzonogo krilo deluje kao idealna opcija za Konteov sistem. Filip Kostić je veoma dobar u oba pravca, fizički uvek vrhunski pripremljen, gotovo za dve utakmice, a napadački potencijal značajno veći od, recimo, Matea Darmijana na kog se italijanski stručnjak dosta oslanjao ove sezone.

Kostić ove sezone ima učinak od četiri gola i 15 asistencija, s tim da je odigrao samo 27 utakmica. Otkako je stigao u Ajntraht čak 26 pogodaka i 46 asistencija.

Njegova vrednost procenjuje se na 30.000.000 evra.


tagovi

Filip Kostićletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara