Pehar Kopa Amerike (©Reuters)
Pehar Kopa Amerike (©Reuters)

Kopa Amerika se ponovo seli na sever i širi na 16 učesnika

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.12.22. | 23:09

Umesto Ekvadora organizaciju dobile Sjedinjene Američke Države

Zbog loših stadiona i problema s infrastrukturom, Ekvador se u novembru povukao iz uloge organizatora Kopa Amerike za 2024. godinu. Naknadno su se javile Sjedinjene Američke Države, a po informacijama tamošnjeg Foksa, ponuda je prihvaćena.

To znači da će se prvenstvo Južne Amerike kao i 2016. preseliti nešto severnije i uz povećan broj učesnika nego što je uobičajeno.

Izabrane vesti

Ponovo će se takmičiti 16 ekipa, pošto će uz SAD, Kanadu i Meksiko, koji su već bili pozvani, pozivnice dobiti još tri selekcije iz KONKAKAF zone.

Na turniru pre šest godina uz SAD i Meksiko tu su bili još Kostarika, Jamajka, Haiti i Panama. Svakako se zna da će od južnoameričkih selekcija učestvovati branilac trofeja Argentina, te Brazil, Bolivija, Čile, Kolumbija, Ekvador, Paragvaj, Peru, Urugvaj i Venecuela.

Prošlogodišnji turnir bio je specifičan po tome što je Lionel Mesi prvi put došao do nekog značajnog trofeja noseći dres reprezentacije. Trenutno u Kataru pokušava da sa Argentinom pokori i svet, a bez obzira na ishod, veliko je pitanje da li će jedan od najboljih fudbalera svih vremena učestvovati u sledećem izdanju Kopa Amerike.

Inače, turnir je trebalo da se održi 2023, ali je pomeren za godinu dana kako bi se poklopio sa Evropskim prvenstvom koje će istovremeno biti u Nemačkoj. Početak oba turnira planiran je za 14. jun 2024, a finale Kopa Amerika 13. jula, dok bi Euro trebalo da se završi dan kasnije.



tagovi

Kopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara