Napadač Sao Paula Eder (levo) i napadač Flamenga Gabigol (desno) (©Reuters)
Napadač Sao Paula Eder (levo) i napadač Flamenga Gabigol (desno) (©Reuters)

Kopa Libertadores: Sao Paulo siguran, Flamengo posle preokreta slavio u Buenos Ajresu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.04.21. | 04:54

Aktuelni prvak Serije A i Trikolori sa Morumbija odbranili čast brazilskih klubova na startu elitnog takmičenja Južne Amerike

Počeo je Kopa Libertadores, a posle kikseva Internasionala i Santosa, na scenu su stupila još dva brazilska kluba. Sao Paulo nije dozvolio iznenađenje u Peruu, pa je i pre isključenja Lea obezbedio trijumf protiv Sporting Kristala - 3:0.

Dobar otpor je pružio sastav iz Perua, ali je osetna razlika u kvalitetnu na kraju isplivala na površinu. Trikolori su bili ubojiti, pet puta su pogađali u metu i tri puta pronalazili put do mreže rivala. U finišu je defanzivac Leo pokvario sliku, kada je zaradio drugi žuti karton, ali to nije sprečilo goste da grupnu fazu otvore sa tri boda.

Izabrane vesti

Igrao se 17. minut kada je brazilski velikan stigao do prednosti, Luan je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila nekoga na putu ka golu i prevarila golmana domaće ekipe. Otišlo se sa 0:1 na odmor, da bi posle 15 minuta igre u nastavku Benitez na sjajan način duplirao prednost svoje ekipe. Raspalio je po lopti sa oko 20 metara udaljenosti i proslao pravi projektil u mrežu Sporting Kristala.

Veliko ovosezonsko pojačanje ekipe Ernana Krespa, bivši fudbaler Intera Eder Martins, postavio je konačan rezultat u 81. minutu, posle centaršuta Reinalda sa leve strane. U 90. minutu Trikolori ostaju sa igračem manje, ali je pitanje pobednika na stadionu Alberto Galjardo u Limi već bilo rešeno.

Za razliku od Sao Paula, Flamengo je morao dobro da se pomuči kako bi stigao do tri boda u glavnom gradu Argentine. Velez je dva puta vodio protiv prvaka Brazila, ali je na kraju ostao praznih šaka - 2:3.

Fantastična predstava na Hose Amalfitani stadionu, obe ekipe su pokazale zavidan kvalitet, Velez Sarsfild je u meč ušao kao autsajder, ali je pokazao da itekako može da se nosi sa najboljim timom Brazila. Parirao je favorizovanom rivalu tokom većeg dela susreta, tek u finišu su puleni Rožerija Senija uspeli da uspostave kontrolu, pa su na kraju stigli i do preokreta. Da upišu trijumf pomogao im je i vezista domaće ekipe Federiko Mansuelo, kada je u šest minuta posle trećeg gola Brazilaca zaradio direktan crveni karton.

23.55: (2,90) Strongest (3,25) Boka Juniors (2,50)

Igrao se 21. minut kada je Velez stigao do prednosti. Lusero je prošao po desnoj strani, protom prodao sjajan lažnjak direktnom čuvaru, a onda pametno proigrao Lukasa Jansona, koji sa ivice peterca pronalazi put do mreže rivala. Ipak, u samom finiu prvog dela igre gosti stižu do izjednačenja. Žerson je dobro uočio usamljenog Vilijana Araa u kaznenom prostoru rivala, poslao mu pravovremen pas, vezista Flamenga je imao svo vreme ovoga sveta da se namesti na udarac i potom lako savlada Hojosa za 1:1.

Četa Maurisija Pelegrina se nije predavala, pa je do nove prednosti stigla posle samo devet minuta igre u nastavku. Đaneti je posle centaršuta sa desne strane poslao glavom loptu pred gol rivala, na pravom mestu našao se Janson, koji je uspeo da izbegne ofsajd, te je glavom sa par metara lako zatresao mrežu Flamenga, po drugi put na utakmici.

Nije se ipak dugo čekalo na odgovor Senijevih izabranika. Krenuli su silovito po izjednačenje, da bi u 60. minutu Gabrijel Barbosa iznudio jedanaesterac. Oborio ga je golman domaće ekipe i nije bilo dileme, glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Popularni Gabigol je preuzeo odgovornost i poravnao rezultat. Razigrao se bivši igrač Santosa i milanskog Intera, u nastavku je imao dve jako dobre prilike da preokrene, ali nije uspevao da zatrese mrežu Veleza. Ipak, taj problem u 80. minutu nije imao urugvajski reprezentativac De Araskaeta. Sjajno je tukao sa ivice kaznenog prostora i poslao loptu u sam ugao protivničkog gola, Hojos je bio nemoćan, preokret u Buenos Ajresu.

KOPA LIBERTADORES, GRUPNA FAZA - 1. KOLO

Sreda

GRUPA B

Olvejz Redi - Internasional 2:0 (0:0)

/Sausedo 53, Akgaranaz 90+5/

Deportivo Tahira - Olimpija Asunsion 3:2 (1:1)

/Gomez 16, Gondola 57, Treho 80 - Sosa Akosta 14, Silva 51 c.k, Tores 76/

GRUPA C

Santos - Barselona Gvajakil 0:2 (0:0)

/Garses 53, Para 69ag/

23.55: (2,90) Strongest (3,25) Boka Juniors (2,50)

GRUPA F

Argentinos Juniors - Nasional 2:0 (1:0)

/Avalos 25, Erera 88/

GRUPA E

Sporting Kristal - Sao Paulo 0:3 (0:1)

/Luan 17, Benitez 60, Eder 81, Leo 90 c.k./

GRUPA G

Velez - Flamengo (u toku)

/Janson 21, 54, Mansuelo 86 c.k. - Arao 43, Barbosa 62, De Araskaeta 80/



tagovi

Kopa LibertadoresSao PauloFlamengoEder MartinsErnan KrespoRožerio SeniSporting KristalVelez SarsfildMaurisio Pelegrino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara