©Reuters
©Reuters

Kopa Libertadores: Brazilci kiksirali, Internasional nije bio spreman (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.04.21. | 03:23

Počelo je najeminentnije klupsko takmičenje na tlu Južne Amerike, a od starta - iznenađenja

Fudbaleri Internasionala su se minule sezone do poslednjeg kola borili sa Flamengom za titulu u Brazilu, pa se očekivalo da ove podignu lestvicu i naprave rezultata u Kopa Libertadoresu. Ipak, početak nije obećavajući. Sastav iz Porto Alegrea je doživeo poraz na otvaranju Grupe B, pao je u Boloviji protiv ekipe Olvejz Redi - 0:2.

Ne samo da su puleni Migel Anhel Ramireza izgubili, već su mogli da dožive i katastrofu. Bolivijski sastav je dominirao na stadionu u El Altu, posebno u drugom poluvremenu kada gosti iz Brazila nisu uspeli da upute nijedan udarac u okvir protivničkog gola. Bili su domaći fudbaleri večeras vrlo direktni, iako su imali za nijansu manje vremena loptu u svojim nogama, uspeli su da upute 21 udarac ka golu rivala, dva puta zatresu mrežu Crvenih i čak šest puta nateraju golmana gostiju Lombu da interveniše.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je sevnula desnica Fernanda Sauseda posle samo osam minuta igre u nastavku. Raspalio je po loptu sa preko 20 metara udaljenosti, previše prostora su mu ostavili fudbaleri Internasionala, poslao je pravi projektil ka golu rivala i prosto pocepao mrežu iza nemoćnog Lombe.

Nastavili su da prete, imao je i gost par solidnih prilika, najbolju u gol ipak nije pretvorio Juri Alberto. Rezervista je raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora, bio je to strahovit šut iz mesta, ali je pogodio prečku. A onda, kada se činilo da su se gosti pomirili sa minimalnim porazom, mreža Internasionala se ponovo zatresla. Igrao se poslednji minut nadoknade, Algaranaz je prihvatio loptu u kaznenom prostoru rivala, namestio se na levu nogu i poslao neodbranjiv udarac u dalji ugao za konačnih 2:0.

U okviru iste grupe iznenađenje je priredila i ekipa Deportivo Tahire. Sastav iz Venecuele je na stadionu u San Kristobalu savladao prvaka Paragvaja, Olimpiju iz Asunsiona - 3:2.

Sjajan meč, gosti su stigli do prednosti preko Sosa Akoste, ali ju je domaćin ubrzo anulirao zahvaljujući pogotku Gomeza. Porazu Olimpije (koja je u meč ušla kao veliki favorit) kumovao je crveni karton koji je posle samo šest minuta igre u drugom delu zaradio Alehandro Silva. Brojčano superiorniji fudbaleri Deportiva stigli su ubrzo do preokreta preko Gondole, ali je Ivan Tores golom u 76. minutu dao nadu sastavu iz glavnog grada Paragvaja da može do boda. Ipak, Treho je samo četiri minuta kasnije vratio prednost domaćinu i postavio konačan rezultat.

Fudbaler Santosa Jeferson Soteldo posle poraza ©ReutersFudbaler Santosa Jeferson Soteldo posle poraza ©Reuters

Dok se ipak pretpostavljalo da je pred Internasionalom komplikovan zadatak, Santos je na Vili Belmiro bio veliki favorit protiv ekvadorske Barselone na otvaranju Grupe C. Brazilski velikan je potpuno razočarao, za 90 minuta nije uputio nijedna udarac u okvir protivičkog gola, dok su gosti dva puta pronašli put do mreže rivala i upisali vrednu pobedu - 2:0.

U prvom delu nije bilo golova, a kvalitet igre je umnogome opao zbog obilnih padavina, koje su natoplie travnatu podlugu stadiona Santosa već sredinom prvog poluvremena. Kiša je u jednom momentu bila i saveznik domaćina, kako je posle izletanja golmana Žoaa Paula pokušaj jednog od protivničkih igrača da zatrese nebranjenu mrežu ostao ukopan u bari pred golom crno-belih. U nastavku se situacija poboljšala, a to nikako nije prijalo Brazilcima, kako je Barselona počela da preti još intenzivnije. Iako je Santos imao čak 74 odsto vremena loptu u nogama u drugih 45 minuta, nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol rivala, dok su gosti stigli do prednosti posle samo osam minuta igre, da bi pobedu sastava iz Ekvadora autogolom u 69. minutu potvrdio Para.

23.55: (2,90) Strongest (3,25) Boka Juniors (2,50)

Barselona je do prednosti stigla u 53. minutu, akcija po levoj strani, Martinez je lukavo ostavio loptu Garsesu, koji je na prvu šutirao iz povoljne pozicije i matirao Žoaa Paula. Nedugo zatim gosti su bili na pragu novog pogotka, ali je prečka bila saveznik Santosa. Posle par traljavih pokušaja domaćina da poravna, sve je postalo jasno u 69. minutu, kada je posle akcije po desnoj strani, lopta stigla pred gol crno-belih, da bi je Para nespretnom reakcijom sproveo u sopstvenu mrežu.

KOPA LIBERTADORES, GRUPNA FAZA - 1. KOLO

Sreda

GRUPA B

Olvejz Redi - Internasional 2:0 (0:0)

/Sausedo 53, Akgaranaz 90+5/

Deportivo Tahira - Olimpija Asunsion 3:2 (1:1)

/Gomez 16, Gondola 57, Treho 80 - Sosa Akosta 14, Silva 51 c.k, Tores 76/

GRUPA C

Santos - Barselona Gvajakil 0:2 (0:0)

/Garses 53, Para 69ag/

23.55: (2,90) Strongest (3,25) Boka Juniors (2,50)

GRUPA F

Argentinos Juniors - Nasional 2:0 (1:0)

/Avalos 25, Erera 88/

GRUPA E

Sporting Kristal - Sao Paulo 0:3 (0:1)

/Luan 17, Benitez 60, Eder 81, Leo 90 c.k./

GRUPA G

Velez - Flamengo (u toku)

/Janson 21, 54, Mansuelo 86 c.k. - Arao 43, Barbosa 62, De Araskaeta 80/



tagovi

InternasionalSantosOlimpija AsunsionDeportivo TačiraBarselona GvajakilOlvejz RediKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara