Gaston Suso (©AFP)
Gaston Suso (©AFP)

Kopa Sudamerikana: Arsenalov juriš na gol zaostatka iz Perua

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.07.21. | 22:53

Tim iz Aveljanede poražen u prvom meču osmine finala od Sporting Kristala (1:2)

Revanš susret osmine finala Kopa Libertadores, između argentinskog Arsenala Sarandija i jedinog preostalog peruanskog predstavnika na međunarodnoj sceni, Sporting Kristala, na programu je noćas (00.15) na stadionu Hulio Umberto Grondona u Aveljanedi. U prvom meču Perunci su pobedili sa 2:1.

Vijaduktosi iz Sarandija kvalifikovali su se za eliminacionu fazu tako što su završili kao prvoplasirani u svojoj grupi, sakupivši 11 bodova iz šest odigranih utakmica. Tu se ubrajaju tri pobede izvojevane nad bolivijskim predstavnicima, Horheom Vilstermanom u dva navrata i Bolivarom, dok su oba puta odigrali nerešeno sa brazilskom Baijom. Poraz u poslednjem kolu od Vilstermana nije skupo koštao tim iz Aveljanede. Arsenalu je plasman u osminu finale Kopa Sudamerikane donelo malo svetla za inače razočaravajuću kampanju u argentinskom Liga kupu, u kom su ove sezone završili na 12. mestu Grupe A.

Izabrane vesti

00.15: (1,87) Arsenal Sarandi (3,40) Sporting Kristal (4,00)

Priliku da se uskupe za taj katastrofalni plasman imaće u nacionalnom prvenstvu. Arsenal je predhodnog vikenda na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 protiv favorizovanog San Lorenca.

Iako je u prvom susretu u Peruu poveo golom Nikolasa Mazola u 70. minutu, domaći sastav uspeo je da u samom finišu preokrene rezultat u svoju korist. Alehando Hoberg je u 90. minutu sa bele tačke prvo poravnao rezultat, a potom je isti igrač, osam minuta kasnije, duboko u sudijskoj nadoknadi, ponovo pogodio, donevši tako pobedu svom timu u prednost pred put u Argentinu.

-----------------------------

Sve utakmice Kopa Sudamerikane možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------------

Vijaduktosi će težiti da preokrenu deficitaran rezultat od jednog gola, pa bi im i pobeda od jednog gola, uz sačuvanu sopstvenu mrežu bio dovoljan za prolazak u četvrfinale ovog takmičenja koje su već jednom osvajali u sezoni 2007.

Da bi to postigli, potrebno je da probiju jaku odbranu Sporting Kristala koji se posle dužeg vremena nalazi u nokaut fazi nekog međunarodnog takmičenja. Peruanski predstavnik našao se u osmini finala Kopa Sudamerikane posle ispadanja iz grupne faze Kopa Libertadores kao trećeplasirani. Sporting je dobio izuzetno težak žreb, deleći grupu sa gigantima poput Rasinga i Sao Paula, koji očekivano zauzeli prva dva mesta. Peruanski tim bio je ispred urugvajskog Rentistasa koga su savladali sa 3:0 u pretposlednjoj rundi, što im je omogućilo nastavak takmičenja na međunarodnoj sceni, sada u drugom po snazi klupskom kontinentalnom takmičenju.

02.30: (1,65) Bragantino (3,60) Independijente del Valje (5,10) 

Iako su u Argentinu doputovali sa prednošću, sastav Roberta Moskere zna da je pred njim izuzetno težak zadatak kako bi obezbedio svoje mesto među najbljih osam, jer će noćašnji domaćin nesumljivo učiniti sve kako bi anulirali prednost iz prvog susreta.

Uprkos tome što mu je pokazan crveni karton u poslednjim minutima na nedavnom remiju sa San Lorencom u nacionalnom prvenstvu, i posle žustre reakcije trenera Serhija Rondine na nepromišljen potez svog igrača, Mateo Karbahal, inače strelac izjednačujućeg gola, i ovoga puta biće u startnoj postavi. On bi trebala zajedno sa Gastonom Souzom da čini stub odbrane, štiteći iskusnog čuvara mreže Alehandra Medinu. U potrazi za golovima, napad Arsenala ponovo će se okrenuti ka Nikolasu Mazoli koji je debitantskom meču upravo sa Kristalom postigao i prvi gol za svoju novu ekipu. Napadač je u Sarandi stigao početkom jula iz grčkog Panetolikosa.

Strelac oba pogotka na prvom susretu za Sporting, Alehandro Hoberg, zbog povrede propustio je ligaški susret sa Kantolaom prethodnog vikenda. Ipak, krilni napadač se oporavio i spreman je da zaigra i u revanš meču na Grondoni, a društvo u ofanzivnoj liniji praviće mu Kristofer Gonzales. On je ove sezone na 15 mečeva u svim takmičenjima do sada zabeležio pet golova i dve asistencije. Jedino odsustvo u sastavu Roberta Moskere trebalo bi da bude Kristofer Olivares. On će bii van tima bar dve nedelje, dok će upražnjena pozicija veznog igrača biti poverena Irvenu Avili.

Arsenal je dominirao u većem delu prve utakmice, a pad koncentracije u završnim minutima meča doveo je do pravog brodoloma. Ipak, po prikazanoj igri, sastav Serhija Rondine uz domaći teren, ima šanse da nadoknadi deficit od jednog gola i tako obezbedi četvrtfinale nekog međunarodnog takmičenja posle više od jedne decenije.

KOPA SUDAMERIKANA, OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Gremio - LDU Kito 1:2 (1:1) /prvi meč: 1:0/

/Souza 23 - Alsivar 44, 56pen/

Atletiko PR - Amerika Kali 4:1 (1:0) /prvi meč: 1:0/

/Vitinjo 26, 72, Nikao 79pen, Kanesin 90+7/

Četvrtak

00.15: (1,87) Arsenal Sarandi (3,40) Sporting Kristal (4,00) /prvi meč: 1:2/

02.30: (1,65) Bragantino (3,60) Independijente del Valje (5,10) /prvi meč: 2:0/

02.30: (1,95) Libertad (3,35) Junior (3,70 /prvi meč: 4:3/

Petak

00.15: (2,35) Independijente (2,95) Santos (3,15) /prvi meč: 0:1/

02.30: (2,20) Penjarol (3,05) Nasional (3,35)/prvi meč: 2:1/

02.30: (1,57) Rosario (3,70) Deportivo Tahira (5,80) /prvi meč: 2:2/

*** kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Arsenal SarandiJužna AmerikaKopa SudamerikanaSporting Kristal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara