Nemile scene
Nemile scene

Haos u Brazilu: Bokini igrači se tukli s obezbeđenjem, policija suzavcem u svlačionicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 10:02

Skandal kakav u Evropi teško da bi mogao da se desi

Penali su presudili Boki Juniors i sprečili je da zaigra u četvrtfinalu Kopa Libertadores, ali mnogo više od same utakmice sa Atletikom Mineirom u Belo Horizonteu pamtiće se ono što se desilo po njenom završetku. Haos, najblaže rečeno i prizori kakve bismo mogli da očekujemo na tribinama.

Snimci iz Brazila prikazuju domaću policiju kako na vratima svlačionice suzavcem prska pobesnele fudbalere Boke Juniors. Besne jer im je, smatraju Argentinci, poništen čist gol posle konsultacija sa video-tehnologijom. I još više zato što je predsednik Atletiko Mineira Seržo Koeljo provocirao posle meča time što je flašicama vode gađao gostujuće igrače?! Naćo Fernandez je bezuspešno pokušavao da ga smiri i odvuče.

Izabrane vesti

Argentinci naravno to nisu mogli da prećute, krenuli su da lome po svlačionici i navodno hteli da odu i do suparničke jer su se tamo sakrile sudije. Zatim se ekipa dobrano izudarala sa obezbeđenjem domaćeg tima. Policija je sprečila veći sukob, a čak je bilo i nagoveštaja da će Bokini fudbaleri biti hapšeni. Na kraju su osmorica ljudi iz kluba – samo jedan igrač – zadržani u svojstvu svedoka.

Obe utakmice su inače završene bez golova, pa je Atletiko slavio s pobedom od 3:1 u penalima pošto je golman domaćeg tima Everson odbranio dva penala i potom i sam pogodio jedan. Problem je međutim što je Boki u oba meča poništen po gol i to nakon dugog pregledanja VAR-a.

Pobedili smo obe utakmice i ispali, to se nikad nije desilo. Svi znaju, to su bili golovi. Sramota. Možeš da igraš dan i noć, ali ne vredi kad ti ne priznaju golove. Nisu nam dali da prođemo dalje. Ovo je tužno za južnoamerički fudbal“, komentarisao je potpredsednik Boke Huan Roman Rikelme.

Uzalud, Atletiko ide u četvrtfinale, u Belo Horizonteu kažu - zasluženo. Bio je faul pre Bokinog gola.



tagovi

Kopa LibertadoresBoka juniorsAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara