(©MN Press)
(©MN Press)

Kostić ima poruku za Joveljića: U Bugarskoj uradi isto što i u Beču

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 12:10

„Sa pobedom u Razgradu bismo završili veliki deo posla“, dodaje SMS

Na kraju duge sezone, koju je na pola presekao Mundijal u Katatu, Srbija će gostovati Bugarskoj u Razgradu. Iako su igrači na izmaku snaga, zadatak za 20. jun se zna: samo tri boda „valjaju“, jer bi dovela Orlove na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Uvertira je napravljena u Beču, Srbija je u prijateljskoj utakmici savladala Jordan (3:2) i podigla sebi samopouzdanje pred mnogo bitniji meč.

Izabrane vesti

Po meni, to je jedna od najbitnijih utakmica. Znamo šta može da nam donese. Sa eventualnom pobedom bili bismo mnogo bliži konačnom cilju. Imali smo u Beču lepu uvertiru, spremni smo za ono što nas očekuje u Razgradu. Sigurno da nam neće biti lako, ali verujem u pobedu“, ističe Filip Kostić.

On je u Beču poneo kapitensku traku na početku utakmice.

Velika je čast i zadovoljstvo nositi kapitensku traku, bilo mi je prvi put, osećaj je neverovatan. Probudilo je mnogo nekih emocija u meni, sve to mi je samo dodatni motiv da za grb, dres i državu Srbiju dajem sve od sebe“.

U špicu Srbije neće biti Kostićevog klupskog druga Dušana Vlahovića, ali ga je protiv Jordana sjajno odmenio Dejan Joveljić, koji je postigao dva gola. Imao je Filip za njega „savet“ pred polazak za Razgrad.

„Jovelja je pokazao da je zasluženo dobio poziv. Postigao je dva gola, a to je mnogo važno za njegovo samopouzdanje. Igrali smo zajedno u Ajntarhtu, baš sam srećan zbog njega. Zaslužio je sve ovo što mu se dešava. Nadam se da će nastaviti taj niz u Bugarskoj, rekao sam mu to odmah posle meča, u Razgradu uradi isto što si sada protiv Jordana“, poručio je Kostić.

Srbija je u Beču preokrenula utakmicu kada je, pored ostalih, Sergej Milinković-Savić ušao u igru. On, ipak, ne dozvoljava da ga za pobeda ponese pred susret s Bugarima.

Znači nam pobeda, naravno. Ali, ipak je to prijateljska utakmica, važno je da smo se pripremili kako treba. A, mislim da ćemo protiv Bugarske odigrati mnogo bolje nego protiv Jordana“, kaže SMS.

I on ističe važnost utakmice u Razgradu. Tri boda bi održala Orlove na prvom mestu pred ključne, septembarske utakmice u kvalifikacijama.

„Sigurno da ćemo ići na sva tri boda, jer onda, neću da kažem matematički, ali sigurno da bismo veliki deo posla onda završili. U slučaju pobede bili bismo veoma blizu cilja i plasmana na Prvenstvo Evrope“, konstatuje Milinković-Savić. 



tagovi

Filip KostićDejan Joveljićfudbalska reprezentacija SrbijeSergej Milinković SavićEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara