Filip Kostić (©MN Press)
Filip Kostić (©MN Press)

Kostić: Kad ako ne sad!

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 16:22

"Dobro je što imamo sve u svojim rukama“, poručuje krilo Orlova

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara/

Šire Orlovi krila protiv Švajcarske: na jednom je Andrija Živković, a na drugom Filip Kostić.

Izabrane vesti

I dok je prvi briljirao protiv Kameruna sa dve asistencije, od drugog, koji se oporavio od povrede ili se makar oporavio u dovoljnoj meri da igra, očekuje da zablista kad je najpotrebnije.

Igrala je Srbiji samo pobeda u Lisabonu i – pobedila je. Igrala je u Oslu i – pobedila je. I sada joj igra samo pobeda protiv Švajcarske... Ubeđuje Kostić da Orlovi mogu da naprave taj svojevrsni het-trik.

"Kad ćemo da imamo snage za to ako ne sad!? Moramo da budemo pozitivni, maksimalno koncentrisani, fokusirani na tu utakmicu, kao što i jesmo. I da se dobro pripremimo. Nadam se da ćemo na kraju uspeti", kaže Kostić.

Objasnilo je i brzonogo levo krilo Orlova sa kakvim se problemima suočavao u prethodnim danima.

"Imao sam povredu koja nije jednostavna. Uspeo sam da se oporavim u deset dana i da budem na raspolaganju selektoru. Protiv Kameruna je bilo teško, ali trudio sam se da dam sve od sebe. Mnogo mi je značila ta utakmica zbog ove koja sledi. Očekujem da budem još spremniji i nadam se da ću pomoći reprezentaciji da ostvari cilj“.

Bio je Kostić u timu pre četiri godine, koji je izgubio od Švajcarske, ali ne povlači paralelu sa predstojećom utakmicom.

"Neće biti isto kao pre četiri godine, jer ima mnogo novih igrača. Svaku utakmicu pripremamo drugačije, zavisi i od protivnika. Ova utakmice će biti posebna za nas, jer nas pobeda vodi dalje. Na nama je da damo i više od maksimuma da bismo prošli dalje. Iskreno se nadam da ćemo uspeti“.

Biranim rečima je Filip pričao o predstojećem rivalu.

"Očekuje nas jako teška i zahtevna utakmica. Znamo da je Švajcarskoj odbrana jača strana, radi se o kompaktnoj i dobro organizovanoj ekipi. Mi smo imali sreće da nam drugi rezultati idu na ruku, pa se nadamo da ćemo sada ispraviti sve što nije bilo dobro u ove dve utakmice. Da ćemo biti pravi, da ćemo biti mi, da ćemo pobediti i proći dalje“.

Osvrnuo se i Filip Kostić na priču o atmosferi u taboru državnog tima.

"Nisam mnogo čitao šta se piše, ali sam čuo o čemu se radi. Godinu i po dana otkako je Mister stigao vlada odlična atmosfera, igramo dobar fudbal, napredujemo iz utakmice u utakmicu. Kada je tako, uvek će se pojaviti neko ko je frustriran da nam sve pokvari samo što to sada nije uspeo. Svi smo zajedno, družimo se i van terena, nije nas ništa poremetilo“, poručio je Filip Kostić.


tagovi

Filip KostićKatar2022fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara