Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Kragujevčani već slave, napadači zatajili ove zime

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 11:11

Lider Radnički postigao samo jedan gol za 270 minuta u 2021. godini. Na Čika Daču danas stiže imenjak iz Sremske Mitrovice

Kragujevčani kao da već slave ulazak u Superligu Srbije. Prednost od 13 bodova u odnosu na trećeplasirani IMT kapital je koji četi Aleksandra Linte dozvoljava i prazan hod. Ove godine, Radnički 1923 je postigao samo gol za 270 minuta, ali i to je bilo dovoljno za pet bodova i sigruno čelo drugoligaškog karavana u Srbiji.

Posle dva meča bez pogodaka protiv Sloge i Dubočice, Radnički na stadionu Čika Dača dočekuje imenjaka iz Sremske Mitovice (15.00). Gost imaju samo bod u nastavku šampionata i teško će do opstanka.

Izabrane vesti

U prvom delu sezone Kragujevčani su slavili u Sremu sa 1:0, a gol odluke u tom susretu postigao je mladi Ognjen Ilić, izdanak omladinske škole tima iz Šumadije.

"Nismo baš najbolje rezultatski započeli prolećni deo sezone. Predstojeća utakmica sa Radničkim iz Sremske Mitrovice pruža nam šansu da jednom kvalitetnom partijom, na nivou igara iz jesenjeg dela sezone, popravimo utisak iz prethodne dve utakmice. Izuzetno smo motivisani i ubeđen sam da ćemo u subotu izaći iz trenutne golgeterske krize i dopisati nova tri boda na svoj konto”, uveren je Ilić.

15.00: (1,50) Radnički K. (3,70) Radnički S. M. (7,00)

Poredak na tabeli ne zavarava talentovanog Kragujevčanina.

"Još u jesenjem duelu mogli smo da se uverimo u kvalitete ekipe iz Sremske Mitrovice, koja ima prilično dobre pojedince. Zbog toga moramo shvatiti da put do nova tri boda neće biti nimalo lak i da nas bilo kakav vid opuštanja može uvesti u nepotrebne probleme. Učinićemo sve što je u našoj moći da pobedom obradujemo naše verne navijače Crvene đavole, kojima ovom prilikom čestitam 32. rođendan. Prava je šteta što zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti u prilici da nas bodre s tribina u predstojećem susretu i svi mi igrači sa velikim nestrpljenjem iščekujemo njihov povratak na stadion”, istakao je Ilić.

Lazarevčani su pre početka sezone bili u krugu favorita za ulazak u elitu, ali čak dva poraza u drugom delu sezone. Kolubara danas (17.00) dočekuje Budućnost iz Dobanovaca koja je u seriji od četiri pobeda u Prvoj ligi i tako se uključila u borbu za drugu poziciju.

17.00: (1,88) Kolubara (3,20) Budućnost D. (4,20)

Loznica posle poraza u Dobanovcima dočekuje Jagodinu, ali ne na Lagatoru koji je počeo da se ruši (gradi se novi moderan stadion) nego u Klupcima. Železničar iz Pančeva gostuje otpisanom Zemunu (15.00) u Gornjoj Varoši. Tim iz Banata je protekle nedelje napustio sportski direktor Saša Radulović.


tagovi

Prva liga SrbijeSrbija 2Radnički KragujevacKolubara LazarevacBudućnost DobanovciLoznicaŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara